Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Kleine berichtjes met welke waarheid?, 14-09-2020

Wat zeggen kleine berichtjes in de media, wat zijn de gevolgen en welke waarheid schuilt erachter? De mainstream media (msm) weet te melden dat Mark Rutte en Wopke Hoekstra zijn gestegen in de peilingen. Dat is een klein berichtje, een tussendoortje, maar is het ook waar? Wie zijn in het onderzoek allemaal bevraagd, wie voerde het onderzoek uit en op wiens verzoek? Was het een bureau dat voor meer dan de helft van de onderzoeken afhankelijk is, en uitvoert op verzoek van de overheid? Déze achtergrondinformatie wordt niet gedeeld met de burgers. Maar de vermeende uitkomst zou zomaar de mening van velen kunnen beïnvloeden. 
Vast staat wel dat heel veel kiezers zeer ontevreden zijn over het kabinet Rutte III, waarin het CDA naast de VVD een prominente rol speelt. Gek dat zo’n bericht de VVD en ook het CDA goed uitkomt.

AstraZeneca stopte het onderzoek nadat een proefpersoon ernstige klachten vertoonde. In het journaal werd hier in een kort berichtje melding van gemaakt, met de toevoeging dat niet bekend was of de ongelukkige het in ontwikkeling zijnde Covid-19-vaccin heeft gekregen of een placebo. Zoiets komt niet professioneel en zeker niet betrouwbaar over. Enkele dagen later komt de mededeling dat het testen op mensen wordt hervat. Weken voor de testklacht bestelde Nederland reeds miljoenen spuiten, waarna de EU de bestelling later overnam. Welke waarde hebben de testen, als proefpersonen al ernstige bijwerkingen vertonen? Welke belangen prevaleren? Is ordinair poenpakken domweg de norm?

Met veel bombarie zijn zo’n half jaar geleden alle voetbalcompetities afgebroken, festiviteiten afgelast en bijeenkomsten verboden. De 1,5 meterregel werd heilig verklaard, behalve als het vliegtuigen, maar ook het ov betreft. Dan volstaan in slecht geventileerde ruimtes mondkapjes, waarvan de werking nergens wetenschappelijk is aangetoond, evenmin als de 1,5 meter. Nu mag een beperkt aantal liefhebbers op de tribunes plaatsnemen, waar de wind elke vorm van mogelijke besmetting het stadion uitblaast. Vliegtuigen die door enorme subsidies in de lucht worden gehouden, subsidies die er maanden geleden niet waren voor enkele ziekenhuizen!

Khadija Arib wil strengere gedragsregels voor Kamerleden. Opmerkelijk, maar tevens begrijpelijk dat de partij met de meeste delinquenten in haar gelederen (de VVD) tegen is, gesteund door PVV en nog opmerkelijker: de SGP. Een VVD, die boa’s op burgers afstuurt wanneer de eenzijdig uitgeroepen coronamaatregelen niet (helemaal) worden nageleefd, terwijl Mark Rutte alweer opmerkelijk mensen als Willem Alexander en Ferd Grapperhaus uit de wind houdt, als zij opzichtig in de anderhalvemeterfout gaan. Wat nooit gebeurt, gebeurde nu wel: een oud-president van de Hoge Raad uitte zich politiek zeer gevoelig. Hij noemde een aantal redenen waarom Grapperhaus ontslagen had moeten worden.

Kamerbreed wil men dat bedreigers van de rechtsstaat streng worden aangepakt, terwijl iedereen weet dat onze rechtsstaat het meest wordt aangetast en bedreigd door de handhaving van art. 120 van de grondwet, waardoor rechters kwalijke nieuwe wetten niet mogen toetsen aan de grondwet. De meest recente en wellicht ook de meest onrechtmatige wet is de spoedwet van Hugo de Jonge. Een wet gebaseerd op onduidelijkheden en onjuistheden die bepaalde rechten van veel mensen schaden. Welke partijen zouden het schrappen van art. 120 nou toch onmogelijk maken?

Vier mensen in het dorpje Herwijnen lijden aan de dodelijke spierziekte ALS. Dit aantal is viermaal hoger dan gemiddeld in heel Nederland. Er wordt door de inwoners een link gelegd met zeer sterke radarstations van defensie en het KNMI vlak naast het dorp. Defensie meent zonder onderzoek en zonder bewijzen dat er geen relatie bestaat tussen de geavanceerde radar en de vier ALS gevallen. Daarmee was de kous af. Op ongeveer dezelfde basis wordt stilzwijgend door geheel Nederland 5G uitgerold.

Zes voorbeelden van kleine, vaak zijdelingse mededelingen. Wat erachter schuil kan gaan, wordt meestal niet geuit. Zolang niet alle argumenten en antwoorden op relevante vragen duidelijk met de burgers wordt gecommuniceerd, blijven er vragen onbeantwoord, wat weer een voedingsbasis vormt voor theorieën die wel aannemelijk lijken.

Neem bijvoorbeeld de dood van Jeffrey Epstein in de VS. Vraag eens een willekeurige veroordeelde hoe eenvoudig het is om zelfmoord te plegen, zeker in een extra beveiligde gevangenis, met extra beveiligers, camera’s en voortdurende fouilleringen. 
Dat zijn adressenboekje een giga-tijdbom voor nogal wat prominenten is, kan niet losstaan van wat onofficieel wereldwijd de ronde doet en wordt afgedaan als stemming makende complottheorieën.
Maar toch wordt door bijna iedereen de beperkte berichtjes zonder wezenlijke informatie in de mainstream media kritiekloos gevreten.

Dat we bij voortduring in de maling worden genomen, is vaak moeilijk te bewijzen. Maar we trappen er gaarne met open ogen in. Om malversaties te bewijzen, heb je medewerking, veel tijd en heel veel geld nodig. Maar het kan op kleine schaal, als onbeduidend feitje wel worden aangetoond: Marktplaats. Plaats eens een advertentie. Gelijk na plaatsing zie je dat er tussen de 3 en 6 mensen de advertentie reeds gezien hebben, terwijl Marktplaats meteen na plaatsing waarschuwt dat het wel 10 minuten kan duren voor de advertentie overal zichtbaar is. Als je even niet oplet tijdens het plaatsen, krijg je het prettige idee dat al binnen een kwartier tot wel 6 mensen belangstellend de advertentie hebben aangeklikt.

Wat Marktplaats in het klein en redelijk onschuldig, maar wel bewust doet, namelijk mensen voorliegen en beïnvloeden, gebeurt in de politiek wereldwijd op grote schaal en veel geraffineerder. Bijna altijd zit er een plan op afstand achter. En let wel: zeker niet in het belang van de gewone burger.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts