Rients Hofstra Pluchen Revolutie

In de huid van Mark Rutte, 14-04-2020

Wat zou ik graag eens in de huid van Mark Rutte willen kruipen. Niet om interessant te doen en vanuit het torentje allerhande leugens rond te strooien, maar om erachter te komen wat hij werkelijk denkt en wat zijn beweegredenen zijn om te handelen zoals hij handelt.

Heel even maar. En wat voel, merk en denk ik dan? Nou, wellicht dit:
Leuk toch dat ik weer de populairste politicus van Nederland ben. Ik was net als mijn vrinden Merkel, Macron en nog wat Europese leiders diep weggezakt. Dom, dom volk! Maar even een paar keer een ernstig gezicht – dus de eeuwige lach weggrimassen – en het volk staatsliederlijk toespreken werkt in oorlogstijden. Vooral benadrukken dat dit virus levensgevaarlijk is, dat het bij wijze van spreken wel 17 miljoen mensen kan wegvagen. En dat is niet leuk voor mijn farmavrinden. Blijft er geen verdienmodel over. Dus alle steun en hulde aan Ab Osterhaus, Jaap van Dissel van het RIVM en andere ingepakte virologen.
Als we hun leugens maar blijven herhalen en de angst blijven aanwakkeren, zal mijn volk – want ja ik ben van de enige nationale Volkspartij voor alle rijken – slaafs volgen.
Dat ik hoofdverantwoordelijk ben voor 10 jaar afbraakbeleid van met name de zorg, dat vergeten de kiezers. Dit gebeurt altijd, zeker na een crisis. By the way, wie moeten ze anders kiezen dan mij? Wat is hun alternatief? Jetten? Klaver? Thierry? Geert?

Een aantal maatregelen is toch logisch en met wat gesjoemel wel verdedigbaar. Neem bijvoorbeeld de drie-personenregel. Geniaal. Vier is levensgevaarlijk, drie kan geen enkele besmetting opleveren. Zorgt er meteen voor dat gekken als de boze boeren, vergeelde hesjes en andere oproerkraaiers koest en in hun hok blijven. Kunnen we tijdens de lock-down periode 5G uitrollen. Intelligent bedacht toch, die lock-down. Waar halen die activisten de gore moed vandaan te denken dat 5G gevaarlijk is. Er zijn volgens mijn vaste adviseurs – zeg maar lobbyisten - geen bewijzen voor. De klachten van die idiote activisten dat er ook geen bewijzen zijn dat 5G wel volledig veilig is, hoor ik dus gewoon niet. Ik hoef niet alles te weten en niet overal op in te gaan, toch? Ik heb het al zo druk!
En dan die anderhalve meter. Dat ze in Engeland 6 voet (1 meter 80) aanhouden en dit afronden naar 2 meter, terwijl die door Bill Gates en de farma gesubsidieerde WHO 3 voet wel genoeg vindt. Die 90 cm. wordt hier gemakshalve afgerond op 1 meter. Overzichtelijk, toch?
Dat het virus veel minder gevaarlijk is dan ik en Ab en Jaap en ik (o, sorry, ik noemde mezelf al) steeds maar verkondigen, vertellen we niet. Dat ik dat allang wist, blijkt wel toen ik immers zei dat het plebs niet hoefde te hamsteren, omdat de supermarkten wel bevoorraad zouden blijven. Ik wist namelijk al dat het virus de vrachtrijders niet zou vellen. En zouden er toch een paar doodvallen, omdat ze al astma en/of obesitas hadden, dan staan er zat vervangers klaar die uit de ww willen blijven.

Met Wopke heb ik afgesproken het bedrijfsleven te steunen. Kwam die zogenaamd hyperintelligente Eric Wiebes met zijn ZZP-uitsluiting. Hebben we meteen naar huis gestuurd, voordat hij zou kunnen beweren dat het een beetje raar is dat we destijds de banken overeind hielden en binnenkort Air-France, oh sorry, KLM, in de lucht houden, maar enkele jaren geleden wel enkele ziekenhuizen lieten crashen. Ik hoef Eric uiteraard niet te vertellen dat dat komt door de marktwerking, evenals het ontslaan van duizenden zorgmedewerkers. Dat we veel ic-bedden hebben laten verdwijnen, hebben ze mij nooit verteld, is dus niet mijn schuld. Ik was mijn handen elke tien minuten in corona-vrije onschuld. Wel jammer dat er te weinig mondkapjes zijn en amper virus-testen. Zolang ik in de peilingen blijf stijgen, zijn dat peanuts. En ik blijf stijgen, want Wopke en ik hebben miljarden steun uitgetrokken voor het bedrijfsleven, wat de belastingbetalers later weer gewoon moeten ophoesten. Maar dat vergeet ik natuurlijk weer mee te delen. Wij van de VVD zijn niet zo van het delen.

Waar ik wel voor verantwoordelijk gesteld mag worden, zijn de app’s die door Google, Appel en ongetwijfeld Bill Gates worden ontwikkeld. Die gaan we hier gewoon verplicht maken. Dan hebben we het domme volk helemaal in de tang. Met 5G en die app’s kunnen we de mensen goed volgen, leiden en beïnvloeden, zeker als we ook cash-betalen gaan afschaffen en de vaccins van Bill Gates en de farmaceuten waar Ab Osterhaus aandeelhouder van is, verplicht gaan inspuiten. Iedereen die niet gevaccineerd is, met of zonder microchip, en niet de speciale app installeert, wordt verstoken van allerlei vrijheden. Mogen het land niet uit, kunnen niet meer pinnen en komen achteraan op de lijst bij ziekenhuisopnames, om er maar vast 3 te noemen.

En dan die idiote kritiek dat ik beleid had moeten maken op de kwetsbare personen zoals de ouderen, de chronisch zieken met bijvoorbeeld astma, maar ook de dikkertjes van het obesitasgilde. Dat echt gezonde mensen onder de 60 jaar amper of geen gevaar lopen, hooguit griepverschijnselen gaan vertonen, de ene lichte, de andere heftige met enkele dagen bedrust. Wat een idiotie. Ja, oké, dat er nu nog geen 3000 doden zijn en we waarschijnlijk de 5000 niet zullen halen. Dat zijn er toch heel veel? Je vader van 98, je ziekelijke grootmoeder of de buurman die het roken niet kon laten, zullen maar getroffen worden. Dan had de economie kunnen blijven draaien, zeggen die zogenaamde kritisch denkenden. Konden de scholen openblijven en waren er minder gestresten en echtscheidingen. Wat een kul! Komen ze met de winter 2017/2018. Toen vielen er welgeteld 9444 griepdoden. Het zijn idioten die niet begrijpen hoe zwaar en verantwoordelijk regeren is. Stellen zomaar dat ik niets deed. Maar ze vergeten dat dat toen een gewone griep was, zoals wel vaker. Daar kan je als leider niets mee. En enkele simpele getallen is iets voor de statistici, niet iets voor een doorgewinterde staatsman.

Nee, het volk nog even tevreden houden, laten applaudisseren voor alle zorgmedewerkers en hopen op een klaterende verkiezingswinst. Dan kunnen betere voorzieningen voor de zorghelden van nu weer onderop in de onderste la. Klagen doen ze toch niet, want ik heb het land door de crisis geholpen. We zijn de Amerikanen ook nog steeds dankbaar dat ze ons van de Duitsers hebben bevrijd. Die kunnen daarom nog steeds niks verkeerd doen in mijn ogen.

Kotsend verliet ik de huid van Mark, langer dan 5 minuten is dit niet vol te houden. Dit indachtig heb zelfs ik respect voor de geest van Mark Rutte. Die leeft al decennia in die staatsliederlijke huid, waar ik net uitsprong!

Hoe zouden we er aan toe zijn geweest als het Alternatief Staatsbestel jaren geleden was ingevoerd? AS met echte deskundigheid aan de knoppen? Deskundigen zonder narcistische en partijpolitieke belangen op het pluche?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts