Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Hoogleraar geschikt voor een gesloten inrichting, 20-12-2020

Hebt u het Twistgesprek in de NRC ook met verbijstering gelezen?

Iedereen heeft het recht op een eigen mening, iedereen heeft daarbij zelfs het recht wat van het pad te geraken. Maar dit twistgesprek tussen twee hoogleraren laat je kippenvel op het netvlies verschijnen.
Ene Birgit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen liet krankzinnige opvattingen los in het gesprek met Jos Dute, emeritus hoogleraar gezondheidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Let wel: beide hoogleraar GEZONDHEIDSRECHT! Hier wat fragmenten.

Toebes: “Het lijkt mij goed om alle mogelijkheden op tafel te leggen en grondig te bestuderen, variërend van het bieden van privileges aan gevaccineerden tot – als ultimum remedium – een verplichte vaccinatie voor de gehele bevolking”. Ik herhaal: dit is gezegd door een GEZONDHEIDSRECHT deskundige.

Daarna nuanceert ze zowaar iets: “Een directe vaccinatieplicht komt pas in zicht als iedereen toegang heeft tot een betrouwbaar vaccin en er als gevolg van onvoldoende bereidheid een te lage vaccinatiegraad is.” Die nuancering betreft het 1e deel, gelijk daarna gaat ze alweer gruwelijk in de fout. Dit zou een uitspraak kunnen zijn van looplui van de farmamaffia zoals Marion Koopman, Ab Osterhaus en Jaap van Dissel. Welk gezondheidszekerheid geeft tante Toebes vanuit haar leerstoel? Wanneer is een vaccin betrouwbaar? Na gebrekkige testen?

Vervolgens wordt er nog een schep dubieusiteit bovenop gegooid: “Als te weinig mensen zich laten vaccineren, stopt de epidemie niet. De vaccinweigeraars die dan ziek worden, leggen een beslag op de ziekenzorg. Zo verdringen ze andere zorg. Landen als Duitsland, Frankrijk en de VS stellen mazelen-vaccinatie verplicht voor toegang tot kinderopvang en scholing. Hiermee trek je veel mensen over de streep en op een gegeven moment wordt zo’n maatregel normaal. Op een zelfde manier zou je een Covid-vaccinatie verplicht kunnen stellen voor toegang tot de horeca, vliegreizen, en misschien zorginstellingen. Je beperkt dan wel de rechten van degenen die zich niet willen laten vaccineren, maar gezien de omvang van de crisis is dat proportioneel.”

Jos Dute gaat dit echt te ver, zonder dat hij aangeeft een anti-vaxer te zijn: “ Volgens mij begin je de weg nu toch wel een beetje kwijt te raken. ....”
Dan ben ik geneigd voor te stellen de twee woordjes ‘een beetje’ maar weg te laten. Dit is godsliederlijke demagogie van een doorgeleerde idioot, die het later ook nog over haar mensenrechtenhart durft te hebben. Een inrichting zou voor haar de juiste plek zijn, wellicht of zeker het gesloten deel daarvan.

Waar uit de discussie blijkt dat er ook maar 1 maatregel wetenschappelijk is onderbouwd? Van de 1,5 meter, de mondkapjes, sluiting winkels, horeca, sportgelegenheden tot en met een krankzinnige, mensonterende lockdown, gebaseerd op ondeugdelijke testen en indoctrinerende berichten in de media (msm) blijft geen spaan heel, wanneer onafhankelijke onderzoeksjournalisten van de mediatycoons boven tafel mogen krijgen wat er echt gaande is.
Ik ontken de Covid-19 (gemaakt of spontaan ontstaan) niet, je wilt het niet krijgen, evenmin als een longontsteking, de ordinaire griep of een flinke verkoudheid. En je gunt het niemand.

Maar laten we eens terug gaan naar één van Toebes’ argumenten: ‘De vaccinweigeraars die dan ziek worden, leggen een beslag op de ziekenzorg. Zo verdringen ze andere zorg.’ Hoe zit het dan met rokers, stevige drinkers, voetballers, wintersporters, diepzeeduikers, para’s, automobilisten, vuurwerkafstekers, obesitas -door eigen schuld- patiënten, mensen die de trap op en af gaan? Allemaal de zorg onthouden als er iets misgaat, omdat ze een claim leggen op de zorg? Oh ja, vergat ik bijna: alle mensen die de griepspuit niet wensen ook dwingen? Griepspuiten die decennia hebben aangetoond de griep niet te kunnen verslaan.
In de winter van 2017/2018 telde een incapabel RIVM 9444 griepdoden, zonder dat Rutte het volk staatsliederlijk toesprak. En zonder ook maar één zaak dicht te timmeren. Kan het zijn dat toen de verkiezingen net achter de rug waren en nu op het punt staan uit te breken? Tevens is opmerkelijk dat de Covid-doden nu (niet door het virus, maar door ouderdom en/of onderliggende kwalen) van de 2e golf gewoon worden opgeteld bij die van de 1e , terwijl we gewend waren dat het aantal griepgevallen elk najaar weer gewoon op 0 begint.

Ook gek dat strenggelovigen op basis van een oeroude aanname altijd dispensatie kregen als het ging om ‘verplichte’ vaccinaties, evenals de antroposofen vanwege een levensovertuiging.
Maar antivaxers en complotdenkers blijken geen enkel gezondheidsrecht te hebben volgens de beide hoogleraren gezondheidsrecht. Antivaxers die terecht angst hebben voor vaccins die zich nog steeds niet hebben bewezen, die na ruim een half jaar, amper getest, blind worden aangeschaft? Er zijn wel zes tot meer “alvast goed gekeurde” vaccins. Laat dat eens tot je doordringen, zes na ruim een halfjaar! Complotdenkers zitten al tijden in een verdomhoekje, juist omdat ze denken. Dat geven de overheden en de meegaande msm volmondig toe. Want elke keer dat zij complotDENKERS zo benoemen en hen daardoor -onbedoeld- afzetten tegen de dan dus slaafse volgers van het gezag, geven ze aan dat de ‘gekkies’ tenminste nog denken. Er zijn in alle lagen van de bevolking slaafse volgers, waaronder vele prominenten die voortdurend aan mogen schuiven bij de msm. Maar ook zogenaamde kritische mensen als Youp, de links lullende en rechts vullende Pipo op leeftijd en een behoorlijke obesitas-kop. Hij schijnt vanwege het feit dat hij vertegenwoordiger is van wel twee risicogroepen, corona te hebben gehad. Hij hoeft dus nergens meer bang voor te zijn. Maar ja, weet hij veel? Hij is al tijden niet scherp meer, voert al maanden elke week het speedbootje van 2 miljoen op in zijn columns. Helemaal in stijl met de msm. Kan u zich 1 dag herinneren waarop de dagbladen vanaf februari eens niets over corona hadden te melden? Twaalf pagina’s per dag om de mensen te hersenspoelen is de norm geworden, is blijkbaar het nieuwe normaal. Regelmatig zelfs nog meer pagina’s! Het woordje normaal dat Toebes ook gebruikte. Als we maar vaak genoeg verplicht gevaccineerd worden, gaan we het normaal vinden. Een onderschatting van het mensdom, dat niet dom is. De Joden in de Tweede Wereldoorlog zijn nooit gewend geraakt aan de gele ster die verplicht was, om van de vele verplichte treinreizen naar kampen maar te zwijgen.
Maar ja, indien m.n. Ab Osterhaus het mede voor het zeggen heeft, als het gaat om dubieuze vaccins, dan weten we genoeg. In de Volkskrant liet hij optekenen een hekel te hebben aan mensen. God, heb eindelijk medelijden met al die te goedgelovige schepselen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Maarten Vasbinder op 21-12-2020 om 12:06 uur:

  Koppen en spijkers Rients. helaas hebben vele spijker geen koppen meer. Dat komt helaas ook bij hoogleraren voor, Toebes probeert duidelijk een wit voetje te halen bij Rutte en zijn gangsters. Wie weet komt er binnenkort een baantje vrij (De Jonge?). Dat zou direct GroenLaf in de regering halen, zodat de maffia kan voort regeren. Borden en koppen dus en die borden zijn bijna onbreekbaar, maar op de koppen kunnen we dit maal wel slaan. niet bij de verkiezingen, helaas. Daarvan lijkt de uitslag al bekend te zijn. Het kan verkeren.

 2. Rients Hofstra op 21-12-2020 om 13:25 uur:

  Precies Maarten. Maar of deze blaaskaak uit Groningen in de startblokken staat betwijfel ik.

 3. Noor op 09-01-2021 om 11:59 uur:

  Chapeau voor dit artikel
  Wat ben ik toch blij dat ook ik wel helder blijf nadenken en weiger een slaaf te zijn.

 4. Annabel op 14-02-2021 om 20:18 uur:

  "De vaccinweigeraars die dan ziek worden, leggen een beslag op de ziekenzorg. Zo verdringen ze andere zorg."
  Op dit moment wordt iedereen al iedere andere zorg onthouden omdat z.g. de zorg overbelast zou zijn.Maar het gaat heel erg goed met de prikjes ( GEEN vaccin) , schrikbarend veel (ernstige en/of levensbedreigende) bijwerkingen. Dus binnenkort is er geen zorg personeel meer.

 5. Albert Smulders op 01-03-2021 om 22:58 uur:

  Die Toebes weer een lakei van die rotzak van een Soros! Zie haar cv op internet.... gefinancierd door Open Society Foundation!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts