Rients Hofstra Pluchen Revolutie

De voordelen van een geloof, 22-11-2020

Uitgaande van het feit dat religie in de loop van de laatste 20 eeuwen en ook ver daarvoor meer kapot heeft gemaakt dan ooit heeft lief gedaan, is er een kentering merkbaar.

Toch zijn er ook buiten de religie om rare liefdeloze regelingen: opa en oma mogen wel op visite bij eigen kinderen met bijvoorbeeld vijf kleinkinderen, maar dat complete gezin van zeven personen mag opa en oma niet bezoeken vanwege het coronagevaar.

1,5 meter afstand houden wordt iedereen, als ware het een wetenschappelijk bewezen maatregel opgelegd. Bij de hoeren betaalt opa behoorlijk om die afstand te overbruggen. Geen probleem vinden Hugo & Mark, alleen oma denkt daar iets anders over.

Mondkapjes worden waarschijnlijk binnenkort onwettig wettelijk verplicht in publieke ruimtes. Ook hier missen H & M de wetenschappelijke onderbouwing. Mondkapje daarom dus toch maar verplicht, echter welke zijn (on)wetenschappelijk goedgekeurd? Zijn die van de Action net zo goed als de mondkapjes in de aanbieding op internet of die van Gutie in de P.C. Hooftstraat? Ik heb nog een stuk vliegengaas van de geldschieter van de PvdD liggen. Als ik dat om mijn hoofd wikkel, zijn zelfs mijn ogen en oren afgeschermd voor panische volgers van H & M. Heb ik alsnog een probleem door de aanraking van de giftige stoffen die de PvdD-financier aanbrengt om insecten die het gaas betreden, of er op landen, te doden.
Blijft wel de vraag waar de kapjesdragers zo bang voor zijn als ik géén kap draag en zij wel? De makke schapen zijn toch beschermd? Zeker als ze de natte vingerachtige 1,5 meter aanhouden?

Die veiligheid moeten alle angsthazen zeker voelen als ze zijn bespoten met een vaccin van zeer dubieuze kwaliteit van nog dubieuzere farmaceuten.
In ¾ jaar is geen enkel vaccin te maken dat veilig is -even buiten beschouwing latend of er überhaupt veilige vaccins bestaan-. Belangenverstrengelingen bestaan wel. En mensen aan de top, met Bill Gates aan kop, weigeren zelf en laten ook hun kinderen niet volspuiten.

Samenkomen in gebouwen is zeer ingeperkt, behalve waar het kerken, synagogen en moskeeën betreft. Daar mag onder bescherming van daarboven zij aan zij gezongen, geniest en gehoest worden, terwijl de horeca volledig plat is gelegd, maar het grootkapitaal wel ongestoord de casino’s mogen bezoeken!

Zelfs grote ruimtes in de buitenlucht zoals voetbalstadions zijn taboe voor mensen die hunkeren naar hun meest belangrijke bijzaak: de favoriete ploeg aanmoedigen. Een stadion als bv. De Kuip, waar ruim 50.000 mensen in kunnen is angstaanjagend leeg terwijl hun ploeg aan de aftrap moeten beginnen. Eerst allemaal zonder mondkapje op anderhalve meter van elkaar, met het arbitrale trio in het midden; vervolgens klaar voor de aftrap. En dan maar hopen dat het 0-0 blijft, want bij elk doelpunt springen tot wel 11 niet gemuilkorfde teamgenoten boven op elkaar. En geen boa in de buurt, laat staan dat er een peloton met wapenstok het veld oprent.

Een wet invoeren en niet uitvoeren is veel energie versloeren, toch Ferd Grapperhaus?
Tenzij koning voetbal de spelers heilig heeft verklaart. In onze hoofdstad lopen al decennia lang een zooitje godenzonen rond.
En dan is daar dé oplossing: alle supporters bekeren zich tot het nieuwe geloof van de Ronde Bal en dopen hun stadion om tot Ballenkerk. Dan kunnen er in de heilige Ballen Kuipkerk weer ruim 50.000 enthousiaste godsdienstige Ballenvereerders Hand in Hand de bekende Ballenverzen aanheffen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Jessica op 23-11-2020 om 22:44 uur:

    Haha, geweldig Rients, je hebt de maas in de wet weer gevonden. Ik heb 3 keer niks met voetbal, maar dit juich ik van harte toe!

  2. Rients Hofstra op 23-11-2020 om 22:49 uur:

    Beste Jessica,
    Dankjewel.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts