Rients Hofstra Pluchen Revolutie

De krekel en de mier, of toch lemmingen?, 01-04-2020

Wat doen 'onze' Mark en Wopke lekker stoer: geen steun aan Italië. Wanneer hebben we zoiets vaker gehoord? Nu ligt het natuurlijk genuanceerder en is het erg hardvochtig richting Italianen die op dit moment naasten zijn kwijtgeraakt of binnenkort kwijt gaan raken en gebukt gaan onder economische ellende.

Maar Rutte heeft ook wel een beetje een punt. Italië heeft in de laatste jaren van voorspoed als fluitende krekel niet de eigen financiën op orde gebracht en gaat gebukt onder maffia en corrupte bestuurders. Verder mogen de Italianen veel eerder met pensioen dan wij hier, de noeste mieren in Nederland. Maar de meeste corona-slachtoffers hebben hier geen boodschap aan, zijn er zeker niet hoofdschuldig aan.

De volgende alinea is keihard, historisch gezien absoluut geen uitzondering: Als Rutte nu eindelijk eens wel zijn poot stijf houdt, kan het de opmaat worden tot een EU-breuk. Als de arme landen (Griekenland, Spanje, Portugal én Italië) los zijn van Frankfurt en Brussel, kunnen ze hun munt devalueren, waardoor er financieel orde op zaken kan worden gesteld. Dan kan bij de volgende corona-aanval heel goed voor de eigen patiënten worden gezorgd en de economie draaiend worden gehouden. 
En dan kunnen wij zo 'goedkoper' dan de Britten een Nexit realiseren. Het kost hard en naar gezegd behoorlijk wat extra doden, maar dan heb je ook wat: weer baas in eigen land. Voor Zuid-Europa nu even in de brand, daarna warmpjes uit de brand.

Echter Rutte zal zijn Pinokkio-neus wel weer richting de peilingen gaan laten draaien. Hoe is het in godsnaam mogelijk: de VVD staat, als er nu verkiezingen worden gehouden, op 35 zetels. Niet om programmatische redenen, maar omdat Mark Rutte zo vaderlijk en begripvol de staatsman uithangt. Een peiling waar ze mij wéér niet voor hebben gevraagd. Heeft dit geintje de VVD-kas iets lichter gemaakt? Was er nog een VVD-ZZP’er beschikbaar die zwart wel wat losse vraagjes wilde stellen in Wassenaar, Laren en Blaricum? Of hebben wellicht 100 geïnterviewden buiten die villadorpen collectief een kort Alzheimer geheugen? Immers, diezelfde Rutte stond voor geen cent naar de Grieken! En voor alle werkende Nederlanders €1.000 ineens. Vlotte uitspraken net voor de verziekingen. In het laatste coalitieakkoord had hij de buitenlandse aandeelhouders heel graag jaarlijks 2 miljard euro’s cadeau willen doen. Echt, jáárlijks! En nu als nationale leider pal staan voor de helden in de zorg, terwijl diezelfde zorg eerder door zijn kabinetten kapot is bezuinigd. Nu blind varen op het RIVM (Raden Inplaats Van Meten)

Hoe loopt de dreigende Italianen grootspraak af? Alles voor de EU en tegen een Nexit? Gokje?

Wat kunnen staatslieden toch staatsliederlijk mensen als lemmingen juichend hun eigen ondergang tegemoet laten snellen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts