Rients Hofstra Pluchen Revolutie

COVID-19 Tegenstrijdigheden of…?, 18-03-2020

Heeft elk nadeel zo zijn voordelen, of wentelen we ons in een warme deken van onkunde en discutabele beslissingen?

Rutte probeert vaderlijk de staatsman uit te hangen met wellicht een daverende verziekingsoverwinning over een jaar. Maar in zijn speech zitten wat fouten. Zo zou de muur van immuniteit een nattevingeropmerking zijn en blijkt volgens Rutger v.d. Noort dat er niet genoeg en niet juist wordt getest.

Dan is er applaus voor de mensen in de zorg, Rutte & Co. roemt hen als onze helden, maar we vergeten dat de zorg door de regentenelites (VVD van Rutte, CDA, PvdA, D66 en binnenkort GL?) bijna kapot bezuinigd is.

Zweedse Greet en hitser All Gore kunnen even rust nemen. Veel meer CO2-reductie hadden zij nooit voor mogelijk gehouden.

We zijn ineens weer kanshebber op het EK. Door het uitstel tot 2021 kunnen enkele nu geblesseerde toppers alsnog meedoen en vallen al wat oudere vedetten in andere landen vanwege hun leeftijd af.

Een crisis zorgt ervoor dat tegenstellingen, haat en nijd even worden geparkeerd en er saamhorigheid voor in de plaats komt.

Voordeel voor de kleinere criminelen: ome/tante agent(e) heeft andere prioriteiten op de mouw gespeld gekregen.

Voor de grootste hysterici is het te wensen dat ze een jaarlang aan de schijterij geraken: komen al die gehamsterde rollen kakpapier toch nog goed terecht.

Of alle maatregelen de juiste zijn en op tijd komen, zal voorlopig een grote vraag blijven, maar dat bij een dodental van ca. 20 alle registers zondagavond opengingen en de rode codes over elkaar heen tuimelen, doet de vraag rechtvaardigen, waarom we van regeringswege amper tot niets vernamen tijdens de griep-pandemie van 2017/2018 met naar verluid alleen in Nederland 9444 doden. Ook ruim 650 verkeersdoden per jaar krijgt slechts wat aandacht in een artikeltje op pagina 13 van de landelijke dagbladen.

Intussen zijn op vele plekken wereldwijd farmabedrijven bezig vaccins te ontwikkelen, terwijl Trump op het vinkentouw de gelden al heeft liggen om de succesvolle producenten op te kopen voor America first. Soms komt zomaar het slechtste in de mens boven!

Of moeten we vrezen, nu alle aandacht naar de coronavariant gaat, dat 5G geruisloos wordt uitgerold? In dat geval zou de complottheorie dat dit virus in een lab gemanipuleerd c.q.ontwikkeld is een nieuwe dimensie krijgen. Nergens schijnt een rapport te liggen dat 5G volledig veilig is voor alles wat leeft. De murw geziekte bevolking zal het gelaten laten gebeuren.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Mathijs op 19-03-2020 om 13:41 uur:

    Check www.alles-over-corona.nl voor informatie over het coronavirus!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts