Rients Hofstra Pluchen Revolutie

ASML en China vs VS., 26-01-2020

Wat geeft het toch een veilig gevoel dat Angry Brother van over de plas zo goed voor ons zorgt.

Immers door een boycot van ASML-kopieermachines wordt onze gezamenlijke vijand een enorme dreun toegebracht. Want de Chinezen kunnen door deze boycot een hightech machine niet op een namiddag kopiëren. En je moet er niet aan denken dat onze technologie wordt ingezet voor hun militaire expansiedrift. Levensgevaarlijk. Hulde mister Trump!

Maar waarom mogen de Chinezen wel de zeer geavanceerde Boeings kopen? Boeings met een super hightech instrumentarium dat wel is te kopiëren en dus inzetbaar kan worden gemaakt voor hun aanvalsvliegtuigen. Is Boeing toevallig een Amerikaans bedrijf?

Volgens de directie van ASML zijn hun euv-machines absoluut door niemand te kopiëren en hebben ze vanuit Veldhoven minder geavanceerde machines wel regelmatig aan China mogen verkopen. Zelfs die zijn door de Chinezen niet na te maken en dus ook niet geschikt te maken voor militaire doeleinden.

Wat is dan de reden dat ASML wordt dwars gezeten? Hebben de Amerikanen een dubbele agenda? Wordt ASML een speelbal in de handelsoorlog tussen de VS en China? En waar blijft de inbreng van de EU? Of zeggen ze in Brussel dat de Amerikanen onze vrinden zijn, onze bondgenoten, onze makkers?

Ze hebben ons in 1944/1945 toch bevrijd van Nazi-Duitsland? Ja, dat laatste klopt, maar niet nadat ze voordat de Duitsers hier kwamen, Hitler met woord en daad steunden om het communistische Rusland aan te vallen.
Maar toen Duitsland te machtig werd, Groot-Brittannië werd bedreigd en de ontwikkeling van de V II in een vergevorderd stadium verkeerde, kwam de VS Europa te hulp. Puur uit eigen belang, evenals dat de Marshallhulp werd gegeven om er later van te kunnen profiteren. Aan een uitgemergeld Europa zou niets te verdienen zijn. Vergeet niet dat vooraf van de beide strijdende landen Duitsland en Rusland verschillende Amerikaanse bedrijven enorme winsten hebben binnengehaald. Deze strategie is structureel door de laatste eeuwen heen alom toegepast door met name de Rothschilds.

Ook nu nog steeds. Daarnaast was Amerika leidend om olielanden aan zich te binden, zonder de lokalen te belonen. In Libië werd de verlicht despoot Gaddafi vermoord en het land in chaos achter gelaten. Gaddafi was geen lieverdje, maar had het land gestructureerd op orde en de bevolking had het bijzonder goed. Te goed volgens de elite van de zogenaamde democratische superstaat.

En wat te denken van de val van Sadam Hoessein? Eerst werd het Irak van Sadam door Amerika bewapend om Iran aan te vallen. De verderfelijke ayatollahs die daarvoor de westers denkende Sjah van Perzië hadden afgezet, moesten worden geëlimineerd. Toen de strijd na zo’n tien jaar werd gestaakt liet Amerika Sadam vermoorden. Nu zit daar een westers georiënteerde regering.

En niet zo lang geleden werd met een drone-aanval legerleider en 2e man van Iran, Soleimani vermoord. De vijand en bedreiger van Amerikaanse belangen. Maar juist deze houwdegen heeft voor het westen aardig wat aangebrande kastanjes uit het vuur gehaald. Hij heeft met zijn elitetroepen min of meer alle IS-strijders in de regio uitgeschakeld. En als dank kreeg hij een drone op zijn dak.

Amerika is een bevriende natie, maar met zulke vrienden krijg je vanzelf genoeg vijanden. Als de EU enig bestaansrecht zou hebben, waren de Brusselse leiders opgestaan en hadden de VS te verstaan gegeven dat de machines van ASML gewoon verscheept kunnen worden naar ook een verderfelijk land, waar mensenrechten met laarzen worden getreden.

Maar als dat het criterium is kan bijna niets meer worden geëxporteerd, waarschijnlijk zelfs niet naar de VS.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts