Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Rutte III populairder dan ooit, 15-07-2019

Het AD meldde dat uit een peiling van I&O Research blijkt dat Rutte III populairder is dan ooit.

Wie zijn hier allemaal voor benaderd?
Voor wie werkt dat onderzoeksbureau?
Ik heb zo mijn twijfels.

Immers: het klimaatakkoord is onbetaalbaar voor de kleine man, van het pensioenakkoord wordt aan de onderkant niemand vrolijk, de zorg verslonst, ziekenhuizen en bejaardenhuizen worden gesloten. Het onderwijs holt achteruit, duizenden onvervulbare vacatures, terwijl er bijna geen mannen meer voor de klas staan. Helaas wel onbevoegden, amper geschoolde zij-instromers en toegewijde ouders. De veiligheid op straat loopt achteruit door werkdruk en personeelstekort.

De problemen bij de belasting, UWV en CBR knallen de pan uit. Huurwoningen zijn schaars en vaak onbetaalbaar.

De prijzen van artikelen en diensten die met zes procent aan BTW werden belast, zijn naar negen gegaan, uitkeringen zijn amper gestegen, of op de nullijn blijven steken, terwijl de vaste lasten - nog buiten de boodschappen om - van drieënvijftig naar zevenenvijftig procent van het inkomen zijn gestegen, tegenover een lichte belastingverlaging die profijtelijker is voor de hogere inkomens dan voor de lagere.

God wat zijn de Nederlanders tevreden, terwijl de dividentbelastingvrijstelling voor buitenlanders, die de staatskas ruim twee miljard zou kosten - jaarlijks! - op het nippertje niet doorging. En wat te denken van Rutte’s gedachtenspinsel dat de minima geen vakantiegeld nodig hebben, omdat deze mensen toch niet gaan. Intussen cashen de dames en heren topbestuurders er lekker op los.

Neem bijvoorbeeld die van Unilever, de heer Paul Polman. Hij ving in 2018 bijna twaalf miljoen euro. Dat is tweehonderddrieentachtig keer het salaris van de gemiddelde werknemer van Unilever. Let wel: van de gemiddelde. Kan je nagaan hoeveel keer meer dan de jongste bediende op het minimumloon.

I&O Research werkt voor overheid en non-profitorganisaties. In de overheidssector is I&O Research het grootste onderzoeksbureau van Nederland, gerekend in omzet en aantal werknemers volgens de Marktonderzoek Associatie (MOA 2017).”
Precies! Een onderzoeksbureau werkend voor de overheid. Hoe betrouwbaar klinkt dit? Zoiets als een slager die zijn eigen rottend vlees van kleur-, smaak- en geurstoffen voorziet en dat vlees vervolgens als topkwaliteit voor het volle pond per kilo verkoopt.

Als je maar vaak genoeg in de media laat aantekenen dat het volk tevreden is met de overheid, gelooft iedereen dit, ook de ouders van de circa zeshonderdduizend kinderen die onder de armoedegrens opgroeien, evenals de mensen die noodgedwongen gebruikmaken van de in aantallen aanzwellende voedselbanken. Belazerstrategen verdienen hier goud geld mee. Ja, zij wel!
En dan durft de media met droge ogen te schrijven dat een of ander onbetrouwbaar onderzoekbureau Rutte nu met zijn vakinhoudelijke meelopende onbenullen populairder is dan ooit? Ik geloof er geen fluim van.
We worden systematisch gebrainwashed, belazerd en vernaggeld.

Dit kan in een land dat pretendeert democratisch te zijn.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts