Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Boerenprotest, 16-10-2019

Even afgezien hoe te denken over de redenen van het protest, moet alle respect richting boeren gaan.

Waar hele beroepsgroepen, maar ook uitkeringsgerechtigden ontevreden zijn over de kabinetsplannen die al zijn ingevoerd, maar ook over nog te nemen beslissingen, blijven ze domweg in de luie stoel zitten mokken. Zo niet de boeren. Zij gaan stuk voor stuk per tractor de Haagse boer op.

Indrukwekkend, massaal en gedisciplineerd, tot schrik van de carrièrepolitici. Politici die alleen partijbelangen aanhangen, gedicteerd door de partijelites.
Politici die als vakinhoudelijke onbenullen op het pluche vrij mandaat krijgen om her en der puinhopen te veroorzaken.

Dat is hen reeds in het onderwijs, in de zorg en binnen justitie gelukt. Ook op het terrein van jeugdzorg, bij het UWV, het CBR, en de belasting is het een chaos. Groningen zit met de gasbrokken. Intussen kunnen rijken bijna ongestoord miljarden ‘zwart’ wegsluizen, ceo’s van multinationals vangen inclusief bonussen miljoenen, het koningshuis kost honderden miljoenen en geflipte of afgedankte politici die loyaal aan de partijtop bleven worden in gespreide vervolgbedjes gestopt. Vele (semi)overheidsbestuurders krijgen beduidend meer dan de Balkenende-norm. We vinden alles maar gelaten ‘goed’.

Als dan eindelijk een beroepsgroep op de trekker stapt en gebruik maakt van het recht op demonstratie, proberen sommige media hen in een kwaad daglicht te manoeuvreren en wordt door beleidsmakers het leger reeds ingezet, minimaal, maar toch!

Nadat fosfor, drijfgassen, zure regen, ’t gat in de ozonlaag en CO2 min of meer als verdienmodel zijn uitgemolken, worden nu de boeren de stikstofproblemen aangerekend.
Er zijn zoveel oplossingen mogelijk: o.a. 100 km op de snelweg, niet racen op Zandvoort, vliegen duurder maken, massale bomenkap voorkomen, industriële vervuiler laten betalen, enz.

Een democratie zijn we nooit geweest, maar als de tanks in de straten gaan verschijnen, verwordt een verwerpelijke particratie tot een weerzinwekkende dictatuur.

Daar waar de Gele Hesjes op aandrang van de politiek zoveel mogelijk uit de publiciteit worden gehouden en dit ook bij het boerenprotest wordt geprobeerd, zal de onrust en onvrede alleen maar toenemen.

En denk erom: We kunnen beter een georganiseerde revolutie oproepen dan wachten tot de revolutie ongecontroleerd uitbreekt. Daarom het #ASsysteem: het Alternatief Staatsbestel.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts