Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Waar gaat het in godsnaam over?, 02-12-2018

Verontwaardiging om Derksen, heisa vanwege Zwarte Piet. Nederland op z’n smalst!

Waar blijft de verontwaardiging over de btw-verhoging van 6 naar 9 procent? Voor Wassenaar geen probleem, voor de echte minima amper tot niet op te brengen. Het maakt het leven €700,- duurder, voor juist mensen die al onder de armoedegrens moeten zien te overleven een ramp. Dan wordt het nog moeilijker gezond te leven. Door minder geld en een nog ongezondere levensstijl meer kwalen en meer stress.
Waarom blijven de media hierover zo rustig i.p.v. tot verontwaardiging op te roepen?

Waar blijft de verontwaardiging over de kerken die blijkbaar op basis van onterechte bijbelteksten homo’s weren, veroordelen en niet toestaan aan hun seksuele geaardheid toe te geven. Wel een functie in de kerk gunnen op voorwaarde dat ze seksueel als homo niet actief mogen zijn. De politiek en de rechterlijke macht gedogen dat alle kerken homogedrag verwerpelijk blijven vinden, met overduidelijke discriminatie als gevolg.

Waar blijft de verontwaardiging over de uitbreidingsplannen van Schiphol? Wel moeilijk doen over het gebruik van dieselauto’s die met volledige instemming van de overheid door particulieren en vervoersbedrijven mochten worden aangeschaft. In plaats daarvan de mensen wijzen op het energiegebruik in huis. Bemoeizuchtig stellen dat de verwarming een graadje lager kan en dat de spaarlampen de gloeilampen moeten vervangen.

Waar blijft de verontwaardiging over de commissie Remkes die wil onderzoeken of een bindend correctief referendum haalbaar is net nadat enkele politieke elites ondemocratisch het vrijblijvende raadgevend referendum hebben afgeschoten? Een zoethoudertje om enige tijd te overbruggen en daarna concluderen dat het er toch niet inzit.

Waar blijft de verontwaardiging over het al jaren niet indexeren van pensioenen? Er wordt op dit moment een bedrag van 1.356 miljard euro door de pensioenfondsen belegd met een gemiddeld rendement van 5.3 procent. Terwijl eind vorige eeuw door het Kabinet Lubbers voor ruim 15 miljard euro (toen 33 miljard gulden) uit de ABP-kas is geroofd.

Nee, slimme strategen weten de focus te leggen op onvoorstelbare onbelangrijke non-issues om zo de aandacht af te leiden van wat echt belangrijk is. Ze vinden de weinig kritische media aan hun zijde die overhijgerig Johan Derksen neersabelen en anti-Zwarte Piet-activisten een overdadig podium bieden.

Als Derksen wetten zou hebben overtreden, moet een rechter ingeschakeld worden. Als de inzet van Zwarte Piet als discriminerend wordt ervaren, zou een rechter daarover vast wel wat tijd vrij kunnen maken.

Mijn overtuiging is dat er een uitknop op de tv zit voor zowel Veronica Insite als voor alle Sinterklaas-uitzendingen. En niemand verbiedt een anti-Zwarte Pietactivist om zelf als roetveegknecht op te treden. Met de nadruk op het woordje knecht!

Als we Piet en Johan links dan wel rechts laten liggen, is er weer tijd om ons druk te maken over echte problemen zoals ik er hierboven vijf noemde. Vijf van de vele, vele, vele!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts