Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Fragment Roerig Evenwicht, 31-12-2018

Bouwvakker Joop heeft een tekenbeet en is te laat voor genezing.

“En? Ben je nog bij dokter Durk geweest?” vroeg Joop meteen toen ik me aansloot bij het vertrouwde groepje aan de bar. Uiteraard interesseerden mijn wekelijkse bezoekjes Jopie niet echt, maar hij was wel benieuwd of ik met nieuws over de tekenbeet zou komen.
“Ja en nee, om je volgende vraag maar vast te beantwoorden. Ja, we zijn maandag weer een uurtje aan het trillen gezet. En nee, dat ziet er niet goed voor je uit Joop. Mooier dan het is kan ik het niet doorgeven. Waarschijnlijk ben je veel te laat om Lyme te bestrijden met een antibioticakuur. Als de artsen al Lyme diagnosticeren, waar het bij velen aan ontbreekt, zullen ze met medicijnen de te verwachten symptomen bestrijden. Nou kan de mens honderd worden zonder al te veel nare klachten, maar dan is alweer een gezonde leefwijze essentieel. Stress is heel erg slecht voor Lymepatiënten. Eigenlijk voor iedereen, ook voor mensen zonder Lyme. En daarom is het voor jou dubbel vervelend.”
“Dubbel?” vroeg Jopie ietwat geïrriteerd? Volgens mij heb ik maar één beet gehad, geen dubbele.”
“Nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel eigenlijk dat jij nog stressgevoeliger wordt nu je bijna vanuit de WW tot de bijstand wordt veroordeeld, zonder dat jij iets misdaan hebt. Zonder dat je daar bewust voor hebt gekozen. En verder zou je bij dokter Durk van de Lyme af kunnen komen, maar ik vrees dat je daar geen geld voor hebt. Want de behandeling duurt ongeveer een jaar. Behalve gezond leven moet je elke week komen trillen op de bio-resonantie trilplaat. Die Borrelia-bacterie is een zeer hardnekkige bacterie die zich min of meer verstopt. Als de behandelaar denkt dat de bacterie is 'verslagen' en om die reden stopt met bestrijden, komen overlevers die zich 'verstopt' hebben tevoorschijn en vermenigvuldigen zich weer in hoog tempo. Dan is alles voor niets geweest. Daarom een jaar lang trillen. En elke dag twee maal dertig druppels Samento en een eetlepel EMX-Gold. Omdat dit niet in het zorgpakket is opgenomen moet je zoiets dus zelf betalen. Per keer vijfenvijftig euro is niet niks. Daarnaast komen nog de extra kosten voor die dure flesjes. Daarom zei ik dubbel, eigenlijk driedubbel: wel veel stress, in jouw situatie buiten jouw schuld om, een ziekenkostenverzekeraar die 'kwakzalvers' niet vergoedt waardoor ten derde mensen als jij die door eerdergenoemde omstandigheden zo'n behandeling niet kunnen betalen.”
“Kortom,” bemoeide Gerben zich er ook mee, “het zorgstelsel is genadeloos en gaat uit van verkeerde aannames. Het zou uit moeten gaan van preventieve zorg, gezond leven en daarna van echt genezende behandelingen. Mensen zouden niet beperkt moeten worden vanwege een minimale uitkering. Daarom ben ik er voor om het aloude ziekenfonds weer terug te halen en alle behandelingen die resultaten opleveren te vergoeden. Vervolgens zou Joukes plan - sociale dienstplichtplan op vrijwillige basis voor werklozen met rechten en plichten - zo snel mogelijk ingevoerd moet worden, waardoor er structureel wat aan de overbelasting van het personeel in de zorg kan worden gedaan. Dat zorgt voor minder werkdruk, daardoor voor minder stress en vervolgens voor minder uitval door ziekte. Geldt uiteraard ook voor mensen in het onderwijs en binnen de veiligheid.
En niet onbelangrijk: werklozen worden nuttig ingezet en vallen financieel niet in een heel erg diep gat als de bijstand dreigt. Ze krijgen om die reden weer meer eigenwaarde, wat weer veel stressvorming voorkomt. Het plan zit zo goed in elkaar dat het eigenlijk te eenvoudig is om door politici begrepen en opgepakt te kunnen worden. Het mes snijdt fysiek wonderbaarlijk aan méér dan twee kanten. Want ook het algemeen welzijn krijgt een enorme boost, waardoor de zorgkosten op termijn weer verder kunnen dalen. Dat kan als de ziekenfondspremie inkomensafhankelijk wordt. En een procentuele verhoging voor verzekerden die ongezond leven of aan gevaarlijke hobby's doen.
Als de huidige ziekenkostenverzekeraars op basis van marktwerking de welvarenden blijven bijverzekeren is dat prima. Zo gaan de idiote salarissen van de goed voor zichzelf zorgende zorgtoplui, de huisvesting van de vele onnodig luxueuze kantoorgebouwen en de reclamebudgetten niet meer ten koste van de beschikbare gelden voor de primaire zorg.”
Gerben legde er zijn krant voor neer en ging na een ultrakorte pauze verder: “Als de artsen in loondienst komen en er veel meer aandacht wordt gegeven aan preventieve zorg en voorlichting om gezond te gaan leven, kan Nederland betaalbaar een stuk gezonder worden.
En vergeet niet de farmamaffia aan te pakken. Geen lobbyisten en dure omkoopgeschenken meer. Echt ook daar kan het beter, efficiënter en goedkoper op de lange termijn. Als dan ook de opleidingen beter worden en de controles in aantal worden opgevoerd door deskundige controleurs, moet jij eens zien hoe mensen veel prettiger oud kunnen worden.”
“Moet jij wel eerst die partijamateurs in de regering vervangen door vaktoppertjes. Dat hoort er toch ook bij Gerben?”
“Juist, Joop. Ik vrees dat het gezond maken van de zorg dan pas echt kan beginnen. Spontaan gaat de top van die 'voorzichzelfzorgbranche' zich niet reinigen. Het is daar een varkensstal, waar de zwijnen paarlen als smeervoer voor etterende en besmettelijke hebzucht krijgen uitgekeerd. En vergeet de invloed van lobbyisten niet. Vooral die van de farmaceuten. Het is hier erg, in Amerika nog vele malen erger. Vorig jaar werd daar voor 3,2 miljard dollar gelobbyd. Grote bedrijven zijn er machtiger dan ooit. Daar zijn ze zo machtig dat ze meeschrijven aan wetgeving. ObamaCare is grotendeels geschreven door verzekeraars en zorginstellingen. Veranderingen in de financiële wetgeving, Dodd-Frank genoemd, bleken te zijn geschreven door mensen van de Citigroupbank. Dit schrijft ene Drutman in het Financieel Dagblad. En dan komt TTIP er binnenkort waarschijnlijk voor zorgen dat Amerikaanse toestanden, producten en wetten ook Europa overspoelen.
We hebben echt deskundigen als zorgbewindslieden nodig die opgewassen zijn tegen lobbyquerulanten. Vaklui die ambtenaren qua kennis en kunde de baas zijn."

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts