Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Flapteksten 4 boeken Rients Hofstra, 14-03-2018

Met de aanbevelingen uit deze boeken kan NL democratischer, deskundiger, eerlijker & transparant

Rients Hofstra - Romke D'13

Persoonlijke frustraties, irritaties en soms zelfs enige woede liggen ten grondslag aan dit boek. Kritiek zonder alternatieven aanreiken is niet constructief; opgeven geen optie.
Met een mengeling van fictie en feiten heeft de schrijver een boek geschreven, waarin hij nogal wat overhoop haalt. Soms met choquerende teksten, dan weer met zeer praktische, goed realiseerbare oplossingen. Alles verpakt in een vlot geschreven roman met humor en zelfspot.
Uitgangspunt is een onterecht geruimd graf. In de loop van het verhaal met een thrillerachtig eind, worden in de plaatselijke kroeg nogal wat gesprekken gevoerd over met name politiek, geloof, onderwijs, milieu, justitie en voetbal. Een aantal taboes wordt geslecht. Misstanden komen in niet mis te verstane bewoordingen aan de orde, met filosofisch getinte, en historisch verantwoorde verwijzingen én oplossingen. Dit leidt onder andere tot ‘het omgekeerde geloof’! Voor alle politieke problemen komt één allesomvattend alternatief. De bedenker en oprichter van alweer een nieuwe partij - maar dan heel anders - komt met een werkelijk werkbaar idee! ‘Vervroegde verkiezingen, incompetente bewindslieden, maanden durende formaties, ongeloofwaardige concessies, piketpaaltjes, breekpunten, uitruilen, gedogen en one-issue partijen zullen dan tot het verleden gaan horen. Er zal een betere democratie ontstaan met echte deskundigheid Een kabinet kan in dit nieuwe systeem niet meer vallen!
De ondertitel: “Zoals het is kan ’t beter” zal na het lezen van dit boek een juiste blijken!

Journalist Harry de Jong: “Ammunitie genoeg voor een niet alledaags intrigerend boek…”

Rients Hofstra - Revolutie: Wat als...?

Belangrijkste drijfveer voor dit boek: de BV Nederland. De onvrede over hoe die gerund wordt en vooral hoe het anders, beter maar vooral rechtvaardiger en goedkoper kan. In Romke D’13 werden al heel wat politieke misstanden aan de kaak gesteld.
In zijn tweede boek Revolutie: Wat als...?, gaat de schrijver nog flink wat stappen verder.
Alweer een boek over politiek? Alweer iemand die het beter weet?
Ja, want Hofstra komt behalve met forse kritiek ook met vernieuwende, revolutionaire, misschien zelfs utopische ideeën.
En daar is behoefte aan als we Nederland willen veranderen: anders en beter!
Revolutie: Wat als...? is een boek voor wie nadenkt over politiek en maatschappij.
Het is een vlot geschreven roman vol humor, visie en hoop.
Na het lezen van deze roman rest nog de vraag: ‘Wanneer pakken we de BV Nederland aan?' De effecten na de revolutie zullen voor de zorg, het onderwijs, de veiligheid en de werkloosheid groter zijn dan de aanbevelingen uit de taaie, saaie, dikke pil van Piketty.
De vele verrassende wendingen en een thrillerslot maken van Revolutie: Wat als...? een prettig leesbaar en bijzonder boek.
Elly Grin over beide boeken: 'Rients Hofstra heeft me voor altijd politiek wakker geschud. Ik kan mijn ogen nooit meer sluiten voor wat er in Nederland zoal misgaat'. Het is me nu duidelijk dat het echt veel beter en vooral rechtvaardiger kan!'

Rients Hofstra - Roerig evenwicht

In zijn derde boek ‘Roerig evenwicht’ komen er – naast het uitwerken van eerdere ideeën - nog zijn verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maken. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op.
Waardoor ontstaan er ineens nieuwe ziektes? Wat doen we voor een beter milieu? Waarom zoveel oorlog en geweld? Wie zijn daar bij gebaat? Is er binnen dit geheel een alles omvattend patroon te ontdekken?
Verder vraagt Hofstra zich af waarom wereldwijd een kleine elite zoveel geld verdient en een steeds groter aantal mensen onder de armoedegrens zakt? Speelt de Illuminati hier een verscholen rol?
En dan is er nog de kwestie rond een schimmig pedofielennetwerk waarbij de naam Joris Demmink voortdurend rondzingt. Aantijgingen alom, maar kennelijk mogen er geen hoge en/of koninklijke koppen rollen. Of spelen ook hier andere belangen?
Opnieuw bewijst Hofstra een scherp observator te zijn die heldere en gewaagde conclusies trekt. Met onderkoelde humor en cynisme.
Voor degene die zijn kop niet in het zand wil steken een boek dat je moet lezen, zodat je andere waarheden onder ogen krijgt!
Roerig evenwicht is een vlot geschreven roman met een onverwacht en spannend slotakkoord.

Rients Hofstra - Recht rust regelmatig

Na jaren van onderzoek, lezen, nadenken en veel praten met anderen – gelijk- of niet gelijkgestemden - dacht Rients Hofstra (Joure, 1949) na het voltooien van zijn trilogie in mei 2016 wel klaar te zijn met zijn politieke strijd. Maar, de ongelijkheid, de kloof tussen arm en rijk, wel of geen kansen krijgen, de farmaceutische macht en de vele doofpotten: het bleef en ging gewoon door.
De verkiezingen van maart 2017 bevestigden wederom de beperkingen van het huidige systeem wat hardnekkig democratisch genoemd blijft worden. Een werkbaar alternatief is aanwezig, echter niet acceptabel voor de partijelites en multinationals!
De strijd moet doorgaan en daarom nam hij opnieuw de pen ter hand! Maar wel weer in de van hem bekende luchtige humorvolle stijl geschreven.
Het vierde boek ‘Recht rust regelmatig’ gaat nog een stapje verder dan de trilogie met het ontrafelen van het politieke spel en komt met meer oplossingen voor met name het onderwijs en de gezondheidszorg.
In dit boek legt Hofstra nog meer etterende wonden open binnen de gezondheidszorg. Door het van overheidswege weigeren alternatieve behandelingen te vergoeden, die in de praktijk allang hun succes bewezen hebben, blijven mensen juist afhankelijk van de farmaceuten. Krijgen door de chemische medicatie vaak bijwerkingen en daardoor meer klachten: gezonde mensen leveren niets op!
Ziek, maar ook werkloos worden is geen keuze. Het gevolg is vaak wel dat de bijstand als straf dreigt, waardoor veel mensen dubbel getroffen worden.
Welke machten spelen er? Waarom willen politieke partijen niet veranderen als er toch betere en goedkopere plannen en oplossingen zijn? Omdat geld en macht bepalen?
Het huidige particratische systeem staat vaak logische oplossingen in de weg omdat belangen van elites boven het landsbelang gaan. Elites die in het slotakkoord op thrillerachtige wijze nog eens ‘anders’ worden neergezet.
Ook dit vierde boek roept weer veel op. Je moet bereid zijn anders te willen denken en patronen los te laten. Je oude geloof overboord gooien voor nieuwe ideeën. En daar is nog nooit iemand aan dood gegaan!

Bestellen kan hier: gesigneerd met korting. Meer weten over de boeken? lezersreacties, recensies

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts