Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Dividendbelasting als splijtzwam?, 22-08-2018

Het stond in geen enkel partijprogramma en toch kreeg Rutte het in het regeerakkoord. Op zich razendknap. Of is Rutte (knetter)gek?

Of kan ik ook stellen: uiterst slap van het CDA, D66 en de CU.
Of nog anders: heel slim & sluw van de Unilever en Shell lobbyisten.

Het gaat jaarlijks circa 2 miljard kosten die de burgers moeten ophoesten, ook al stelt Rutte dat het bedrijfsleven voor de kosten op gaat draaien.
Het lage btw-tarief gaat reeds omhoog en de kosten die gepaard gaan met de zwaardere lasten voor het bedrijfsleven worden echt wel op de burgers verhaald.

Maar als Rutte gelijk zou hebben en deze maatregel meer werkgelegenheid oplevert, waar haalt hij dan het niet aanwezige personeel vandaan? Polen, Roemeniƫ, Turkije, Marokko?

Het is toch wel heel merkwaardig dat de solo-maatregel van Rutte klakkeloos wordt gesteund door 76 slaafse Tweede Kamerleden. Moesten om die reden de heren Buma, Pechtold en Segers in de Kamer blijven om alle makke schapen binnen de particratische boot te houden? Wordt om die reden het omstreden 76e Kamerlid, VVD Van Haga met rust gelaten? Is de vertaling van particratie iets in de trant van: het volk is dom en de elite weet wel wat goed is voor dat domme volk?

Waarom moeten de buitenlandse aandeelhouders een cadeautje krijgen terwijl we al een belastingparadijs zijn en velen (behalve de Britten) de dividendopbrengsten in hun thuisland alsnog moeten verreken met hun belastingdienst? Dan wordt het een verkapte subsidie aan de thuislanden van de aandeelhouders van Nederlandse aandelen.

Wat zou er tegen zijn om de binnenlandse aandeelhouders gelijk te stellen aan de buitenlanders? Allemaal netjes dividendbelasting betalen, ook alle Nederlandse aandeelhouders. Dividend is namelijk inkomen zonder arbeid te verrichten, terwijl zuurverdiend loon wel belast wordt.

Met de uitgespaarde 2 miljard en de extra miljard(en?) van de eigen aandeelhouders kan ontzettend veel gedaan worden in de zorg, het onderwijs, de veiligheid en het milieu.

Wellicht is er eerst een revolutie nodig voor wat AS Het Alternatief Staatsbestel geweldloos voorstaat. Dan gaat niet slechts een premier, maar de meerderheid van de totale stemgerechtigde bevolking bepalen. En het volk is echt niet gek!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts