Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Sport is van ons allemaal, 10-05-2017

Met name voetbal is een volkssport, maar helaas niet van iedereen. Zondag wordt i.v.m. kampioenswedstrijd van Feyenoord een enorme politiemacht op de been gebracht.

Dit kost klauwen met geld en veel echte supporters mijden steeds vaker het stadion van hun favoriete club.
Waarom moeten de vele goeden lijden onder de weinige idioten?
Waarom wordt er onevenredig veel geld verspild aan de aanpak van voetbalgeweld, hooliganisme en randdebielen?

Simpel. De beleidsmakers staan ver van het volk en advocaten gaan prat op kleine lettertjes en zijn bereid het begrip privé tot in het absurde te heiligen.

In mijn systeem na de Pluchen Revolutie komen er capabele bewindslieden die wel weten hoe ze deze ‘democratische’ abcessen kunnen wegsnijden.

De relschoppers, de vechtersbazen en de hooligans zijn bij de politie bekend maar blijven kansen krijgen omdat ze wettelijke rechten hebben.

Door anders te denken zou men ervan uit moeten gaan dat het gros van het voetbalvolk (de goedwillenden) ook rechten heeft, nl. ongestoord, eventueel met het hele gezin, genieten van een sportwedstrijd. Daar zou bij de overheid de focus op moeten liggen.

Raddraaiers – vaak niet eens voetballiefhebbers – oppakken, een stadionverbod opleggen EN handhaven. Het is niet moeilijk. Dit is allang uitgedacht. Na de eerste gewelddadige actie naast een stadionverbod ook een jaar lang de verplichting om zich op het aanvangstijdstip en gelijktijdig met het eindsignaal van de favoriete club op een bureau op minimaal 10 km van het stadion te melden en daar dus 2 keer een stempel halen. Een heel jaar lang!

Bij een tweede hooliganactie levenslang een stadionverbod en 5 jaar lang een dubbele meldplicht bij hetzelfde politiebureau. Dan is het snel afgelopen.

En dan geen ‘ja, maar’ advocaten, nee, gewoon aanpakken. Niemand heeft een hooligan verplicht te gaan rellen.

Tot nu worden dit soort gasten met ‘fluwelen’ handschoenen behandeld. Als een treinstel werd verbouwd, werden de gasten uit angst teruggestuurd naar waar ze opstapten.
Werden ze wel opgepakt, stonden ze voor alle agenten terug waren alweer buiten.

De veiligheid wordt enorm gediend met drastische maatregelen die consequent worden volgehouden. De kosten gaan op termijn structureel omlaag en het voetbal is weer voor de liefhebbers.

Simpeler kan niemand het maken. Is alleen anders denken voor nodig.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts