Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Pluchen Revolutie als alternatief huidig Haags gestuntel, 13-06-2017

Hallo,

Nu de democratie wederom zichzelf een bewijst van onvermogen heeft bezorgd -het zoveelste - en particratische partijelites van elkaar eisen idealen in te leveren en meer expliciet kiezersbedrog te plegen, lijkt het dat er geen alternatief bestaat.
Een compleet foute aanname. Ik daag u uit dit https://rientshofstra.nl/blog/2017/op-naar-een-bijna-ideale-democratie aandachtig te lezen en link onderaan door naar een redelijke samenvatting en vervolgens een gedetailleerdere uitwerking van een Pluchen Revolutie.

In mijn plan zijn vallende kabinetten geschiedenis, coalities niet meer nodig, verwaterende compromissen verleden tijd, referenda overbodig, splinters onnodig, is deskundigheid leidend, een monddode oppositie uitgebannen, gedraai onmogelijk, zetelroof een oud begrip en transparantie maximaal. Carrièrepolitici worden ingeruild voor echte volksvertegenwoordigers. Bewindslieden zijn toppers binnen hun vakgebied terwijl de senaat uit rechtsdeskundigen gaat bestaan.
Een systeem zonder partijpolitieke benoemingen, zonder tweespalt en tweedeling tussen bevolkingsgroepen, is links noch rechts.

Hier rechtstreeks het Pluchen Revolutie-systeem, kost slechts een stief kwartiertje.

Ik hoop op een positieve reactie, eventueel de toezegging bovenstaande aan collega’s van de politieke redactie door te sluizen indien dit hier nu net niet op de juiste plek terecht is gekomen.

Groet,

Rients

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts