Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Ouders, 03-09-2017

Wist u dat een kind ouders de eerste 12 jaar €51.840.- kost? Dat is €360,- per maand per kind uitgesmeerd over die eerste 12 jaar.

Dit valt te lezen in het Financieel Dagblad. Dan hebben ouders die regelmatig de voedselbank aandoen een topprestatie geleverd als ze twee kinderen rond de 12 jaar nog in leven hebben kunnen houden. Of geldt dit geldbedrag alleen voor ouders die zich het Financieel Dagblad kunnen permitteren?

Want met die ruime halve ton per kind in de eerste 12 jaar is de enthousiaste voedselbanker er nog niet. Van 12 tot 18 jaar moet per kind nog eens €28.600,- worden opgehoest. Let wel, per kind. Gelukkig gaan alle voedselbankkinderen rond hun 18e werken (werk dat er vaak niet is) waardoor ze hun ouders tot hun 22e verjaardag - de geboortedag die om financiële redenen al 20 jaar niet gevierd kan worden - behoeden voor nog eens €30.500,- (weer per kind). Dat is 110.940 euro per kind vanaf de conceptie. Omgerekend over 21 jaar is dit dan 440 euro per maand per kind.

1 op de 8 kinderen groeit op onder de armoedegrens in gezinnen waar niet maandelijks €360,- per kind op de plank ligt. Bijstandsgerechtigden kunnen daar bovenop volgens Rutte best zonder vakantiegeld, want ze gingen toch al niet. Dat met het extraatje onoplosbare schulden ietsje minder diep worden komt bij een neoliberaal niet op.
Is denivelleren dus goed? Moeten de rijken rijker in een rijk dat zichzelf beschaafd noemt?

Dit wetende moeten ouders niet zeuren, kinderen kosten geld. Als je dit niet kan betalen moet je geen kinderen nemen zou een neoliberale gedachte kunnen zijn.
Ja nemen. Vroeger kreeg je kinderen, tegenwoordig neem je ze, alsof het om de aanschaf van een brommer gaat.

Maar voor een brommer moet je een examen afleggen om een brommerrijbewijs te halen. En kinderen? Kinderen neem je, een heel elftal als het tegen zit, zonder enige vorm van opvoedonderricht.

Maar al deze kinderen (arm en rijk) zijn wel de pijlers voor onze toekomstige economische welvaart, die daarna weer niet eerlijk wordt verdeeld.

Om alle kinderen in het onderwijs zogenaamd dezelfde kansen te bieden hebben we goed onderwijs nodig en daar schort het nogal eens aan. Onderwijsonbenullen die vier jaar voor onderwijsminister mogen spelen omdat de partij waar hij/zij lid van is een coalitie is aangegaan om te mogen regeren, hebben het onderwijs al decennia lang uitgehold.

De werkdruk binnen het onderwijs is enorm, ‘t salaris ondermaats en de opleiding verre van optimaal. Mannen zijn met een vergrootglas nog hier en daar te vinden.
Na 4 jaar regeren wordt een demissionair kabinet bijna opgeblazen door VVD-meelopers om zich nog even te profileren na een enorme afstraffing van de kiezers. Plots een paar miljoen eisen voor basisschoolleraren waar vier jaar niet naar is omgekeken.

Opvoeden is en passant ook nog eens een extra schooltaak geworden omdat veel ouders dat nooit geleerd hebben. Als dan een school terecht stelt dat alle meegenomen mierzoete drankjes voortaan thuisgelaten moeten worden omdat water drinken volstaat, brult een vader van waarschijnlijk een ongezond dik kind dat water voor honden is.

Van een komend kabinet met 2 C-partijen zou je wat anders verwachten. Maar bij CDA & CU kan de C gevoeglijk worden weggelaten. Krijg je de combi DAU, waarbij de D ook nog eens inhoudsloos is. Blijft AU over en dat is zeer pijnlijk.

Moeten we voor dit alles staande het Wilhelmus leren?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts