Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Is Nederland knettergek?, 31-10-2017

Ja hoor, het is zover. Vanaf nu verklaar ik Nederland compleet gestoord. Even heb ik gedacht dat het niet gekker kon, maar dat kon dus wel. Wat is er aan de hand?

Eerst werden negerzoenen verbannen, toen werd Zwarte Piet weggepest en sinds een paar maanden is de NS gestopt met ‘dames en heren’ zeggen en kunnen we bij de HEMA geen meisjes- en jongenskleding meer kopen. Al deze dingen zijn aangepast omdat een kleine minderheid zich eraan stoort.

Ons land is de weg kwijt.

Maar het kan nog gekker. Een moeder eiste snikkend €10.000 schadevergoeding van een school, omdat haar dochters niet op de klassenfoto stonden vanwege het offerfeest. Moeders vond dat de kinderen werden gediscrimineerd vanwege hun geloofsovertuiging. Uiteindelijk kreeg ze €500 en dat is mijns inziens toch minimaal €499.99 teveel.

Ons land is niet goed snik.

In Maastricht kreeg een man een boete omdat hij op een stoel voor zijn winkel op de stoep zat. Ondertussen mag een zedendelinquent die twee meisjes heeft verkracht en dat vervolgens een droom noemt die uitkomt, na 7 jaar weer terug in de maatschappij. De tragische afloop van deze misser is inmiddels iedereen bekend.

Ons land is gek.

Leerkrachten schreeuwen om verlaging van werkdruk en wat is het voorstel van de regeringspartijen in spe? Kinderen moeten het Wilhelmus leren en ze moeten naar het Rijksmuseum. Een kerncentrale net over de grens staat op knappen en wat doet de Nederlandse overheid? Niet zich sterk maken voor sluiting van deze tijdbom, maar jodiumpillen uitdelen aan kinderen. Het nieuwe kabinet wil de btw verhogen op de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, de kapper, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, uitstapjes en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd verlaagt ze voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven. De boodschappen worden duurder, de winsten van multinationals groter.

Ons land is knettergek.

Maar het kan nog gekker. Tivoli-Vredenburg organiseerde begin juli een kinderfestival, waar kinderen verkleed mochten komen in het thema Cowboys en Indianen. Maar daar gaat de gefrustreerde minderheids-actiegroep De Grauwe Eeuw achteraf een stokje voor steken. Want zij vindt dat hier genocide gevierd is en dus hebben ze aangifte gedaan bij de politie. Cowboys en Indianen op een kinderfeestje is racistische stereotypering.

Wat is politiek dan?

Een zoon vraagt aan zijn vader: 'Pap, wat is eigenlijk politiek?'
Vader zegt: 'Jongen, dat is heel eenvoudig.
Kijk, Ik breng het geld thuis, dus ben ik het KAPITALISME.
Je moeder beheert het geld, dus is zij de REGERING.
Opa ziet er op toe dat alles her ordentelijk verloopt. Hij is de OVERHEID.
Het dienstmeisje is de ARBEIDERSKLASSE.
Wij hebben allen maar een doel voor ogen namelijk jouw welzijn. Daarom ben jij het VOLK.
Je kleine broertje die nog in de luiers loopt is de TOEKOMST.'

De zoon denkt na en vraag of hij er een nachtje over mag slapen.
´s Nachts wordt hij wakker omdat zijn kleine broertje in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat hij moet doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders. Daar ligt alleen zijn moeder en die slaapt zo vast dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij naar de kamer van het dienstmeisje waar hij ziet dat zijn vader bij haar in bed ligt en ze zijn met hele vreemde dingen bezig. Hij ziet dat Opa onopvallend door het raam toekijkt. Ze zijn allemaal zo druk dat niemand merkt dat hij voor het bed staat. Daarom besluit de jongen onverrichterzaken weer te gaan slapen.

De volgende ochtend vraagt vader aan zijn zoon of hij met zijn eigen woorden kan uitleggen wat politiek is.
'Ja', zegt de zoon: 'Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDERSKLASSE terwijl de
OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt.
Het VOLK wordt volkomen genegeerd en de TOEKOMST ligt in de STRONT.'

Alle teksten zijn van voor mij onbekenden.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Jan Mes op 01-11-2017 om 17:54 uur:

  Hartelijk gelachen, Rients. Maar de achterliggende boodschap mag niet vergeten worden. EENS!

 2. Rients op 01-11-2017 om 18:33 uur:

  Soms een beetje overdreven aanzetten, chargeren en grappige satire maakt vaak ook iets duidelijk.

 3. Ann.Y. L. op 18-11-2017 om 19:30 uur:

  Kraakheldere realiteit! Kunstig verwoord auteur Rients! Jij bent een verbale kunstenaar met een prachtig muzikaal verbaal oeuvre en dit omdat je pijnlijke feiten, ludiek en hilarisch, met momentfase cynische spraak, steeds klaarblijkelijk verwoord.

  Jouw lectuur is de pure realiteit maar geen kunstenaar zo beeldig als jou Riets kan feiten zo kruidig tot pittig verwoorden. Ik lees jou (boeken) graag.

  Kwebbelende groeten,

  Ann&Y.L

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts