Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Democratie of particratie?, 02-07-2017

Uit een artikel van Ariejan Korteweg (halve pagina Volkskrant 01-07-2017) haal ik al lezend een tiental schokkende conclusies.

De PvdA: ‘In oppositiestand op ramkoers’ is de titel.

Dan blijkt de PvdA ineens het demissionair kabinet alsnog te willen opblazen. Ze willen de salarissen van onderwijzers nog snel even verhogen en het aantal verlofdagen van partners na de geboorte van een kind van 2 naar 5 opkrikken.

1 Wiegel noemt het dreigement van Asscher, om dan niet akkoord te gaan met de begroting die het demissionaire kabinet waarschijnlijk nog moet indienen omdat de formatie maar niet wil vlotten, chantage. Chanteren is na de Pluchen Revolutie uitgesloten.

2 Het beoogde nieuwe regeringskwartet ging vooruitlopend op de formatiegesprekken eensgezind de wens van Asscher blokkeren hoewel CU & D66 voor zijn! Zoiets kan niet na de Pluchen Revolutie.

3 De PvdA is de gun-factor kwijt. Idiote constatering waar landsbelang leidend zou moeten zijn, zoals na de Pluchen Revolutie.

4 Asscher is scherp aan de interruptiemicrofoon. Zijn inbreng is scherp, bijna journalistiek en doorspekt van de opluchting dat het nu eens niet de PvdA is die precaire compromissen moet sluiten. Dat hoeft niemand meer na de Pluchen Revolutie.

5 ‘Rechts met de bijbel’ wordt de nieuwe combi van VVD/CDA/D66/CU nu al door Asscher genoemd. Na de Pluchen Revolutie hebben regeringen geen (scheld)naam meer.

6 Asscher is nu nog 2e man van het kabinet, moet het na de formatie doen met een schamele 9 zetels. Is zich nu al aan het profileren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Na de Pluchen Revolutie onnodig, landspolitiek staat dan los van gemeente-, provincie- en EU- verkiezingen.

7 Rutte zegde toe links en rechts in Rutte III te verbinden. Asscher wil nu al opheldering. Na de Pluchen Revolutie zijn links en rechts verbonden in het landsbelang en als zodanig gelijkwaardig, elke stem weegt even zwaar.

8 Asscher is sinds kort de enige die Wilders van repliek dient, tot aan het begin van de formatieperikelen was dat meestal Pechtold van D66. Na de Pluchen Revolutie kan niemand meer uitgesloten worden, hoeft ook niemand aangevallen te worden.

9 Asscher meet zich de taak van oppositieleider aan omdat Roemer niet in goeden doen is. Na de Pluchen Revolutie kan iedereen zich oppositieleider voelen en daarna bij de behandeling van een volgend item weer tot een coalitie behoren.

10 Nijboer van de PvdA bracht CU in verlegenheid door de hoge bonussen van bankiers te blokkeren. Waar CU in mee zou stemmen moet het nu om VVD/CDA te pleasen even passen. Na de Pluchen Revolutie stemmen TK leden in met wat er in hun persoonlijk programma staat. Niks gedraai, gepaai en papegaaigedrag.

Zomaar even 10 punten uit een krantenbericht waarmee wordt aangetoond dat politiek stinkt. Niemand is te vertrouwen. Waar men nu voor is kan men een dag later tegen zijn. De partijtoppen heersen en beslissen, leggen op en eisen gehoorzaamheid vanwege partijpolitieke belangen.

Geen enkele kiezer heeft hiervoor gekozen, maar accepteert het morrend omdat het altijd zo is gegaan en er geen alternatief zou zijn. Volledig fout gedacht. Zie het Pluchen Revolutie-systeem Kost slechts een stief kwartiertje.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Sjoerd Hania op 02-07-2017 om 23:28 uur:

    Kortom we zitten opgescheept met een zich van binnenuit opblazend zeer verwaarloosd Binnenhof. Tijd voor spoedig nieuw elan.

  2. Rients op 02-07-2017 om 23:48 uur:

    Sjoerd, zoals 't voor iedere Nederlander geldt: you're the voice!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts