Rients Hofstra Pluchen Revolutie

De formatie, 27-05-2017

We willen allemaal een nieuwe regering. Ja, toch? Dacht ik niet.

-Willen we ook dat partijen hun idealen, sterker nog hun beloftes naar de kiezers toe, gaan verloochenen?

-Willen we incapabele bewindslieden omdat de partijelites macht ruiken?

-Willen we ondemocratisch miljoenen kiezers uitsluiten? (Iedereen sluit PVV uit, SP moet VVD niet)

-Willen we dat een regeerakkoord wordt geformuleerd door enkelingen (in 1977 door slechts 2 mannen: Van Agt/Wiegel) waarna de Kamerfracties slaafs de kopstukken volgen?

-Willen we carrièrepolitici die alleen vlak voor de verkiezingen het belang van het volk propageren, tijdens de formatie het partijbelang dienen en dan 4 jaar lang het volk negeren om vervolgens een goed betaalde stap naar het bedrijfsleven te kunnen maken?

-Willen we 4 jaar lang een slaafse monddode meerderheid en een bijna overbodige minderheid die eens in de zoveel tijd een klein deukje in een half aangevreten pakje boter kunnen likken?

-Willen we bewindslieden die tijdens de verkiezingscampagne met rozen, ballonnen, sjaals en flyers langs de deuren gaan en in talkshows het landsbelang laten voor wat het is om de eigen partij te promoten? Zelfs tijd over hebben om maandenlang tijdens het tijdrovende formatiegerommel zinloze gesprekken te voeren? (Schippers sloopte eerst de zorg en probeert nu een onhaalbare coalitie in de stijgers te zetten)

-Willen D66-stemmers horen dat Pechtold zich moet schamen omdat hij voet bij stuk houdt? (Eindelijk dan toch een keer?)

-Willen GL-stemmers van Buma en Rutte horen dat Klaver realistischer moet worden? (Ze bedoelen rechtser en minder eco. Maar dan hadden de GL-kiezers wel op VVD of CDA gestemd toch?)

-Willen PvdA-stemmers de keuze krijgen tussen het ‘landsbelang’ (om daarna over 4 jaar nog maar 2 zetels over te hebben), of om in het ‘partijbelang’ nu maar even te passen?

-Willen SP-stemmers op een ochtend wakker worden met het nieuws dat in het landsbelang toch maar in de marge onder aan de broekspijpen van Rutte de polonaise gedanst mag worden?

-Willen bewuste Christenen een CDA dat over ‘lijken’ gaat en zonder empathie vlak achter de VVD aanschurkt? (Jezus was eerder een menslievend communist, dan een carrière hork)

-Willen Nederlanders überhaupt dat partijen met de bijbel/koran in de hand hun kerkelijke waarden aan de rest van het land op dringen? (Is ons land al niet grondwettelijk ruim een eeuwlang een seculiere staat?)

-Willen we een motorblok dat rechts geparkeerd roestig de politieke lucht vervuild?

Dacht ik niet.

>We willen een eerlijke, democratische samenleving waar vallende kabinetten geschiedenis, coalities niet meer nodig, verwaterende compromissen verleden tijd, grootschalige referenda overbodig en splinters onnodig zijn. Waarin deskundigheid leidend, een monddode oppositie uitgebannen, gedraai onmogelijk, zetelroof een oud begrip en transparantie maximaal is. Carrièrepolitici worden ingeruild voor echte volksvertegenwoordigers. Bewindslieden horen toppers binnen hun vakgebied te zijn, terwijl de senaat uit rechtsdeskundigen moet bestaan.

>We willen een systeem zonder partijpolitieke benoemingen, zonder tweespalt en tweedeling tussen bevolkingsgroepen. Dat kan allemaal gerealiseerd worden met het AS-systeem! Dat willen we toch allemaal?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts