Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zomaar 4 berichten van vandaag:, 23-06-2016

Topsalarissen energiesector. Al meer dan 200.000 miljonairs. Brexit. & Geen goede scholing zorgleerling.

1: De 200.000 miljonairsgrens is gepasseerd. Hoe lezen de 600.000 werklozen, incl. bijstandgerechtigden zo'n bericht? Werkloos geworden door het mismanagement van misschien een aantal van deze ruim 200.000 miljonairs. Wat vertellen ze hun kinderen die volgens een vastgestelde norm onder de armoedegrens opgroeien? Kinderen die om financiële redenen niet meer lid kunnen zijn van een sportvereniging? Kinderen die niet meer uitgenodigd worden op verjaarspartijtjes, omdat er geen geld is voor cadeaus en ook niet voor het vieren van een eigen verjaardag?

2: Energiesector eist hoger topsalaris. Ja dat is te begrijpen wanneer je nog niet bij de elite van die 200.000 hoort. Wetten zijn er om te worden overtreden, althans dat lijkt de norm.
Maar ik zeg: Wetten invoeren en niet uitvoeren is energie versloeren. De ontevreden toplui (Mel Kroon – TenneT: €571000, Han Fennema – Gasunie: €446.000 en Peter Molengraaf – Alliander: €444.000) zijn giga financiële criminelen, gedoogd door incapabele bewindslieden die aan marionettentouwtjes spartelen van topambtenaren en lobbyisten.
Degradeer ze terug naar een salaris onder dat van een minister ( €179.000) waarvan ook aardig vakantie gevierd kan worden, waar die bovengenoemde 400.000 kinderen slechts van kunnen dromen.

3: De angst voor een Brexit doet de aandelenkoersen niet goed. Nee, de industriëlen vrezen invoerrechten te moeten betalen en dat kost geld.
Maar kijken de 200.000 grootaandeelhouders ook naar het begrip democratie, voor zover dat woord nog iets waard is?
Nederland bv mag allang niet meer over alles zelf beslissen. 70% van het idiote referendum over Oekraine viel al niet onder het ref. Was allang in Brussel bedisseld. Brussel wil inbreken in ons pensioenstelsel, wil overal een paplepel in nationale toetjes. Eist van ieder land de 3% regel betreffende het begrotingstekort waar Frankrijk al jaren niet aan voldoet. Brussel wil ons de TTIP door de darmen duwen.
Dus: geen angst voor een Brexit, maar voor Brussel en in mindere mate voor Den Haag is wel gerechtvaardigd. Van een goed functionerende democratie is niet veel meer over. Partijpolitieke benoemingen zorgen voor incapabele bewindslui die verkeerde beslissingen nemen in vooral eigen- en partijbelang, lang niet altijd in het landsbelang.

4: Dat zorgleerlingen, maar ook die in het onderwijs nog maar gebrekkig worden opgeleid vindt zijn oorzaken in bovengenoemde drie items.
Incapabele bewindslieden kunnen niet tippen aan deskundige toppers met vakinhoudelijke kennis en kunde die worden genegeerd opdat ze niet politiek actief zijn. Verkiezingen en peilingen zijn leidend, lange termijnplanning is een ondergeschoven kindje.
Gelden worden verkeerd ingezet. Belastingen op vermogen, hogere inkomens en die op erfenissen zouden structureel hoger kunnen/moeten. Trots zijn op 200.000 miljonairs is een vorm van pervers denken. De top in de zorg, het onderwijs, de veiligheid en zelfs bij div. goede doelen loopt met financiële waterhoofden, de vakmensen op de werkvloer zijn sluitposten.

Bemoeizucht van een niet democratisch gekozen Brussel is een bedreiging voor beleid op langere termijn en het welzijn van de gewone burgers. Een Nexit (Nederland uit de EG) zou een aanzet kunnen worden een geheel ander staatsbestel in te voeren, waar volksvertegenwoordigers en professionals de voorkeur krijgen boven carrièrepolitici die elkaar alle ballen toespelen.

Tijd voor een pluchen revolutie zonder bloedvergieten en wapengekletter.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts