Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Vrouwen aan de macht., 08-11-2016

Komt Hillary Clinton het trio wereldleiders completeren? Is na Angela Merkel en laatstelijk Theresa May de vrouw van Bill de derde? Kunnen ze eindelijk bevestigen wat deskundigen al decennia beweren. Vrouwen zouden meer empathie hebben, geen haantjesgedrag vertonen en veel vredelievender zijn. Vaak zelfs nog socialer ook.

Merkel, May & Clinton

Merkel liet dat merken door o.a. ruimhartig vluchtelingen op te nemen, May is loyaal aan het referendum-volk, is bereid tot een harde Brexit en Hillary? Dat is afwachten. Alle media schilderen haar bijna af als de gedroomde kandidaat tegenover de boerse populist Trump met grijpgrage handjes. Alle minpunten van de super ambitieuze ‘dame’ worden met name in de Nederlandse media vergoelijkt of nauwelijks benoemd. Economische motieven zijn daarbij leidend.

Hillary of Donald?

Clinton, de gedroomde kandidaat van de New World Order wil de economie steunen, healthcare uitbreiden, belastingen voor de rijken verhogen. Klinkt overtuigend, doet een dubbele agenda vermoeden. De malversaties met betrekking tot de Clinton Foundation en de partijuitgaven voor het huwelijk van dochter Chelsea worden haar snel vergeven. Haar privéserver is ook al niet meer van belang.

In Nederland slechts één vrouwelijke lijsttrekker.

Gaat het over girlpower, dan is het hier behelpen. Geen enkele regeringswaardige partij heeft een vrouwelijke lijsttrekker. In de marge heeft de one-issue club PvdD een vrouw aan het hoofd en wat voor eentje. Een dame met een uitgebreid kapsel op haar tanden. Marianne Thieme is overtuigd zevendedagsadventist. Zij ontkent de evolutietheorie, gelooft dat Eva in de appel hapte. Dat mag, maar ze draagt uit dat ze vegetarier is omdat Adam en Eva voor de zondeval geen vleeseters waren, na de goddelijke goudreinet-hap wel. Kan, mag ook, maar is op het randje als je dat in het parlement niet uitdraagt. Was voor oud-lijstduwers Maarten ’t Hart en Rudy Kousbroek wel reden om forse kritiek te uiten.

Inconsequent is de begaandheid met de dieren toen bleek dat haar partij werd opgericht met geld (tonnen) van Nicolaas Pierson. Een miljonair die geïmpregneerde klamboes verkocht waarvan de chemicaliën op de buitenkant van die netten zijn getest op dieren. Het gif op die netten is bij gebruik dodelijk voor kleine insecten. Thieme noemde, als partijvoorzitter, de dierproeven voor de chemicaliën op de klamboes "een noodzakelijk kwaad", wat toen voor opschudding zorgde.

Wat blijft erover aan vrouwelijke kandidaten?

Verder hebben we niets meer nadat Femke Halsema stopte en de dames Agnes Kant en Jolande Sap moesten afhaken. Lutz Jacobi deed een poging het elitaire mannenbolwerk van de PvdA te slopen, maar werd netjes afgeserveerd. Lilianne Ploumen werd gevraagd voor de bühne. Bij de VVD heeft volksgezondheidsbrekebeen Edith Schippers ambities die netjes de grond in zijn geboord door de Rutte-aanhangers. Eerder sneuvelde Rita Verdonk in de mannenbeerput van diezelfde VVD. Melanie Schultz van Haegen hangt zelf de lier aan de boom, blijft Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert over: kansloos!

Wordt het beter met vrouwen?

Blijkbaar moeten we blij zijn met de drie struise muskus(tierige)ratten Merkel, May & Clinton, hier in Nederland blijft het behelpen. Welke kiezers achteraf beter af zijn blijft arbitrair.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts