Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Inkomen Europarlementariërs., 06-05-2016

Nadat bekend werd dat zij alleen al €4000,= per maand toucheren aan administratiekosten als nietjes, barstte de kritiek los. En terecht.

Enkele ingezonden brieven:

“Ruim €4000 voor nietjes. Europees Parlement saboteert controle op kantoorkosten. De bodemloze put die EU heet heeft het voor haar leden goed voor elkaar. Een salaris van €8000 plus die €4000 voor nietjes en een presentiebedrag van €300 per dag waarbij je alleen je handtekening hoeft te plaatsen om daarna gelijk naar de golfbaan te verdwijnen. Het is goed te doen met 15.000 tot 18.000 euro per maand, een jaarsalaris hoger dan dat van onze minister-president. Is het raar dat veel onderdanen in Europa genoeg hebben van deze geldverslindende organisatie.

Ieder Europarlementslid krijgt € 4.320 per maand voor kantoorkosten, ruim € 8.000,- salaris per maand en 300 euro voor elke vergaderdag. Het parlement bepaalde onlangs zelf dat de controle op kantoorkosten er niet komt.
Je zou wel gek zijn om je eigen glazen in te gooien. Als je een maand geen kosten maakt, steek je gewoon mooi € 4.320 in je zak. Je mag het gewoon houden. Dit is gewoon verschrikkelijk schandalig. Het zijn gewoon zakkenvullers. En er is niemand bij machte om gewoon in te grijpen. Het is gewoon schofterig.” Wat is heden ten dage nog gewoon?

Dit riekt toch duidelijk naar fraude in het Brusselse eurosyndicaat. Een reden te meer om adieu en auf wiedersehn te zeggen tegen deze georganiseerde en euroverslindende boevenbende. De politici die daar werken (nou ja, werken?) doen dat niet voor ons, maar alleen om hun eigen zakken te vullen. Regering Rutte, schaam je diep.

Het is duidelijk waarom een baan in Brussel zo felbegeerd is. De mensen zitter voornamelijk voor zichzelf in het Europarlement. Dit zorgt ervoor dat burgers totaal geen enkel vertrouwen meer hebben in de Europese politiek. Brussel self is verantwoordelijk als de Britten straks het voor gezien houden en eruit stappen. En let op: als er een schaap over de dam is volgen er meer!

Tot zover slechts 4 reacties, allemaal volledig terecht. Maar zouden deze vier personen om half acht klaar zitten om naar DWDD te kijken om te horen of ook daar hierover kritische noten worden gekraakt. Misschien realiseren ze zich niet te wachten op een presentator die voor 'hard'? werken per jaar € 570.621,= kreeg. Kreeg! Omdat dat wat magertjes was kreeg hij een noodzakelijke opslag van nog eens € 10.000,- Publieke omroep, waar Sander Dekker de baas over is. VARA, waarvan één A voor arbeiders schijnt te staan, de andere voor amateurs.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Ria van den Oetelaar op 06-05-2016 om 12:42 uur:

    Prima column Rients! Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Bedankt voor de energie die je hier allemaal voor over hebt. Complimenten!

  2. Rients op 07-05-2016 om 11:06 uur:

    Dankjewel

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts