Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Erdogan Erg o dan, 16-07-2016

Een staatsgreep tegen een democratisch gekozen regering en/of president is te allen tijde te verwerpen.

Democratie?

Binnen verschillende instanties wordt echter zwaar getwijfeld of Erdogan echt democratisch aan de macht is gekomen; president voor alle Turken is hij zeker niet. Is een land democratisch als slechts één persoon het voor het zeggen heeft en wetten voorbereidt om de al overvloedige macht verder uit te breiden?

Pers.

De hele pers kwijlde nog na van de ramp in Nice toen de berichten over een coup binnenkwamen. Ongenuanceerd werd maar vast aangenomen dat de coup meer was dan dat wat de Turkse president en premier ontkenden. Kerry was zo diplomatiek te zeggen dat hij nog van niks wist, kon hij nog alle kanten uit. Nu blijkt dat Erdogan aan de winnende hand is komen alom steunbetuigingen.

Turken in Nederland.

Opmerkelijk dat ook Nederlandse Turken massaal de straat op gaan om Erdogan te steunen. Uiteraard mag dat, wij leven nog wel in een land waarvan de inwoners vinden dat het vrij is, met de rechten van een eigen mening, van geloof, van demonstraties. Een vrijheid die de Turken in hun thuisland niet bezitten. Sterker, Erdogan komt er zelf sterker uit, waardoor de nog wel aanwezige vrijheden verder zullen worden beperkt.

Repatriëren.

De vraag rijst waarom mensen met Turkse voorouders hier zo graag gebruik willen maken van bv. de vrijheid om een land te steunen waar vele vrijheden steeds verder worden ingeperkt.
Zelfs Turken van de 3e generatie idealiseren en steunen Erdogan. Dat mag, is ook één van de rechten hier, maar niemand verplicht deze scheefdenkers hier te blijven. Een vriendelijk verzoek aan hen om Erdogan in 'eigen' thuisland te steunen zou twee vliegen in een klap opleveren: Blijkbaar ontevreden Nederlanders van Turkse oorsprong kunnen een nieuw leven opbouwen onder een door hen zo bewierookte leider en democratisch denkende Nederlanders hoeven zich niet te ergodannen aan mensen die hier blijkbaar met tegenzin wonen.

Vertrekpremie?

Is niet echt nodig, ze blijven hier welkom, maar laat als overheid duidelijk blijken dat niemand verplicht wordt hier te blijven. Doe dat voordat Mark Rutte hijgend en hijgerig het voorbeeld van wereldleiders volgt door Erdogan in z'n achterste te kruipen.

Nep-coup?

Er zijn alweer geruchten dat Erdogan deze coup heeft uitgelokt om het daarna uiterst gewelddadig neer te slaan, met nog meer macht daarna. Ik ga niet direct mee met deze complot theorie, maar verwerp deze mogelijkheid ook niet op voorhand.

Als het Rutte maar niet op ideeën brengt!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Ernest Maas op 16-07-2016 om 18:49 uur:

  Ben graag op de hoogte van het nieuws
  en vraag is deze nieuwsbrief gratis ?
  want geld is op door de bezuinigingen
  van onze regering wat voor veel mensen
  zo is en ik vind het heel vervelend wat
  er nu gebeurd inde wereld wat Turkije betreft

 2. Rients Hofstra op 16-07-2016 om 19:54 uur:

  Ja deze blogs en een abonnement erop zijn gratis. Je kan ook bij www.rientshofstra.nl alle 127 blogs bekijken en lezen

 3. Rick Rienstra op 17-07-2016 om 12:21 uur:

  Wat een flut blog!!! Staat alleen maar hatende onzin is. Vergelijk Rutte dan ook maar eens, is zelf geen haar beter

 4. Rients Hofstra op 17-07-2016 om 12:45 uur:

  Kom gerust met een alternatief stuk. Als ik Rutte, Merkel, Hollande, Obama, Poetin en vele anderen ook hier zou beoordelen, werd de blog te lang. Dus laat maar zien.
  Rutte kwam in eerdere blogs alwel aan de beurt.

 5. Jan Mes op 03-08-2016 om 10:10 uur:

  Niet genoeg kan ook gewezen worden op geweld, vernielingen en bedreiging door in NL geboren Turken. Pappen en nathouden is de huidige norm, dat gaat eens opbreken.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts