Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Elitair links of politieke elite, 17-11-2016

De media (van Telegraaf, AD en Volkskrant tot Pauw, Matthijs en Umberto) constateren slechts, komen echter nooit met constructieve oplossingen.

Pauw

In de uitzending van 16 november kwamen ‘zwaargewichten’ als Jesse Klaver, Maurice de Hond en Jort Kelder niet veel verder dan statistieken en allang bekende (voor)oordelen. Links, rechts en ontevreden kiezers werden gegeneraliseerd. Een voetbalwedstrijd Feyenoord – Ajax als metafoor was gezocht en slap. Ajax-supporters zien een waarheid na een penalty-beslissing van de scheidsrechter anders dan de aanhangers van Feyenoord, was hun al eeuwlang bekende constatering.
Alsof de waarheid van een gezin in de bijstand anders wordt wanneer een villabewoner uit Wassenaar er naar kijkt.

Klachten van proteststemmers werden gebagatelliseerd met dooddoeners dat we als land bij de besten ter wereld horen als het gaat om onderwijs en zorg.
Vertel dat ouders van ‘probleem’kinderen en kinderen (o.a. Hugo Borst) van demente ouders. Probeer dit het ‘lagere’ personeel van scholen en die in zieken- en verzorgingshuizen wijs te maken. Kijk eens naar de pgb-ellende, de mantelzorg en het almaar stijgende eigen risico.

Circa 600.000 mensen, waaronder heel veel kinderen, die onder de armoedegrens leven hebben geen boodschap aan een toppositie in wereldwijde statistieken.

AD.

Wierd Duk laat in het AD van vandaag 17 november een electoraal onderzoeker Josse de Voogd met de uitkomsten van zijn onderzoeken komen. Conclusies die bij het gewone volk al heel lang bekend zijn. Wie waar woont en stemt is dan nieuws. Oplossingen mis ik. Tenzij Wierd en Josse echt overtuigd zijn dat er eentje hout snijdt. De Voogd: “De ontevreden burgers – wit, provinciaal, boos – lijden onder de globalisering. Ze zitten vast in slecht betaalde onzekere banen, zijn vaak gescheiden, wonen in Vinex-wijken. Die PVV- en SP-stemmers hoorden ooit bij de PvdA of stemden in het zuiden op de KVP.”
En nou komt het: “Als het CDA een charismatische, katholieke lijsttrekker had met conservatievestandpunten, dan wonnen ze die PVV-stemmen in Brabant en Limburg weer terug.” Welk een arrogantie!

Oplossing?

Deze onzin komt in de krant, alsof de SP- & PVV-stemmers op protestpartijen stemden omdat het CDA, PvdA & VVD het de afgelopen halve eeuw zo goed deden. Of nog veel erger: Dat een politicoloog, econoom of bestuurskundige met een leuk smoel, lekkere kont en een vlotte babbel ineens eventjes alle problemen voor de ontevreden kiezers oplost door ze terug naar de oude particratische bolwerken te verleiden, waar een kleine elite bepaalt en amper tot niet gecontroleerd wordt.

Oplossing!

Niet de linkse- en/of rechtse elite is voor hen de toekomst omdat ze het tot nu toe in de ogen van de genegeerde en ontevreden kiezers al decennialang ‘verkloten’, maar een ander politiek systeem is de oplossing.
Er moet weer naar de gewone mens geluisterd worden. Daartoe zijn carrièrepolitici niet bereid.
We hebben weer volksvertegenwoordigers nodig die stuk voor stuk weten welke bevolkingsgroep zij vertegenwoordigen.
We hebben partijonafhankelijke bewindslieden nodig die echt weten wat er in het veld speelt.
Het moet afgelopen zijn met partijpolitieke benoemingen, met particratische structuren die nijgen naar nepotisme.
Politieke programma’s moeten leidend zijn bij verkiezingen, niet een charismatische praatjesmaker die tijdens coalitiebesprekingen verkiezingsbeloften overboord gooit uit macht-wellust, om een plekje op het regeringspluche veilig te stellen.

Nee, we hebben een totaal nieuw staatsbestel nodig waar alle geledingen van de bevolking zich in kunnen vinden.

We hebben een Pluchen Revolutie nodig:

Lees hier het alternatief: het Alternatief staatsbestel-systeem

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts