Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Eega Schippers tackelt beroepsgeheim, 16-09-2016

Minister Schippers overhandigt zorgverzekeraars patiëntendossiers in haar strijd tegen fraude in de zorg.

Er te vaak en voor enorme bedragen wordt gefraudeerd, daarom neemt de minister rigoureuze maatregelen. Bedragen van tussen de 6 á 7 miljard worden genoemd. En dan moet een goede minister ingrijpen.

Er moet worden blootgelegd wie ten koste van patiënten ongeoorloofd eigen diplomatenkoffertjes overmatig vult. Door de patiëntendossiers beschikbaar te stellen voor de benadeelde ziektekostenverzekeraars denkt de minister dat de oneigenlijke slinkse geldstromen boven op de burelen verschijnen.

Dan blijkt uit onderzoek, dat het slechts om circa 11 miljoen zou gaan. En dat is heel vervelend voor onze zeer betrokken zorgbewindsvrouwe. Zij, die hart voor de zorg acteert komt waarschijnlijk in de problemen op 't moment dat ze 's nachts de dekens overtrekt.

Want wat wil het geval: haar echt- en bedgenoot, dhr. Sander Spijker is eigenaar van een adviesbureau. Niet zomaar een adviesbureautje waar ordinaire adviesjes het pand verlaten over oplossingen die ieder ook zelfstandig wel had kunnen bedenken.

Nee, de geachte heer Spijker adviseert medisch specialisten anders declareren. Klinkt raar daar iedere specialist netjes de verrichte handelingen declareert waar al vorstelijke vergoedingen tegenover staan.
Spijker leert de specialist om meer te declareren dan wat er werkelijk gedeclareerd mag worden. Een overlegje van nog geen 5 minuten met een collega over de toestand van een patiënt is niet te declareren, dus komt er een kwartier op de nota. Bij beide uiteraard. Een handeling van 3 kwartier wordt op papier een uur, enz.

Erger zijn de adviezen betreffende de behandeltrajecten. Die zijn in blokken verdeeld. Het 1e blok levert verhoudingsgewijs weinig op. Spijker adviseert de behandeling te rekken tot in het 2e vergoedingsblok met een veel hoger uurtarief. Dreigt de behandeling net binnen het 2e blok afgerond te worden, adviseert Spijker wat extra tijd te nemen om het 3e blok te halen. Kassa, kassa, kassa.

Schiet Edith nu in haar eigen voet, of worden beide voeten van Spijker symbolisch geamputeerd?
De VVD denkt dat minister Schippers erg kundig is, op alle fronten hart voor de zaak heeft, dat de zorg onze politicologe echt een zorg is.
Maar de realiteit is dat ze al jaren getrouwd is met een charlatan, die verantwoordelijk is voor een deel van de overschrijdingen op de zorg. Wist ze hier echt niets van?

Spijker timmert nog steeds aan de weg, waar binnenkort dankzij de timmerman zelf ook alle patiëntendossiers terecht kunnen komen.

Een gevolg van het opheffen van het beroepsgeheim zal zijn, dat verzekeraars op basis van dossierkennis patiënten zullen gaan weigeren. Bingo echtpaar S S

Door het donorgedonder ( http://rientshofstra.nl/blog/2016/donorregistratie-en-hypocriete-d66 ) sneeuwt deze miskleun ook in de media volledig onder.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts