Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Democratie is mank, referendum failliet, 19-12-2016

Groen Links gaat weer eens rechtsaf en gedraagt zich als een ondemocratisch groentje.

Wat ervan of hoe er ook over een referendum gedacht wordt, raadgevend of bindend, na het Oekraïne referendum kan dit fenomeen niet meer serieus genomen worden.

Hadden de heren Roos en Baudet al geen correcte bedoelingen, de politiek met Rutte in de hoofdrol en Jesse Klaver draaiend en soufflerend in de coulissen is de echte verliezer.

Het idee dat burgers de doorslag moeten geven wanneer Kamerleden met de mogelijkheid en in de gelegenheid om zich dikke dossiers eigen te maken het niet weten is absurd. Populisten en demagogen gaan met oneigenlijke argumenten de publieke opinie bewerken.

Wanneer dan een meerderheid van een verplichte opkomst van 30% tegen is, kan het inhouden dat 15,1% van de kiesgerechtigde Nederlanders een besluit kan forceren. Maar wat werd nou precies afgewezen? Bijna geen stemmer weet het te benoemen. En ook de politiek weet niet precies waar die 15,1% tegen is. De stemmers hadden moeten weten dat 75% van de overeenkomst door de EU wordt bepaald. Was dus uitgesloten bij de beoordeling binnen dit referendum. Het kabinet was al akkoord voordat het ref. werd gehouden. En niet onbelangrijk: Roos en Baudet organiseerden dit ref. op oneigenlijke gronden, veel overheidsgeld is door ref. organisaties niet voor de volksstemming gebruikt.

Mogen de politici ervan uitgaan dat elke burger het hele dossier door en door kent?

Weet Rutte wat binnen de eerder goedgekeurde overeenkomst bijgesteld moest worden? Sommigen stemden met de onderbuik tegen de Polen hier, anderen ook maar dan gericht tegen dit kabinet.

Daarna adviseert notabene D’66 (Dé partij van referenda en gekozen burgemeesters) het kabinet de uitslag van het ref. naast zich neer te leggen, en passant ook een ref. over een Nexit niet te stimuleren.

In de Tweede Kamer kan Rutte op een meerderheid rekenen. (CDA is tegen, maar was vóór geweest wanneer zij met de VVD hadden geregeerd - de PvdA net andersom! > Kabinetje pesten, met als ultieme doelstelling datzelfde kabinet naar huis te sturen is zo’n beetje programmapunt 1 van de oppositiepartijen!) De Eerste Kamer is een ander verhaal. Er even aan voorbijgaande dat de senaat in deze vorm puur ondemocratisch en veelal ondeskundig is, moet hier ondemocratisch gevogeld en geklooid worden.

Het CDA is een verhaal apart, typisch particratisch. Voor het oorspronkelijke Oekraïne verdrag, maar ook voor erkenning uitslag referendum omdat Buma nu nog leider van de oppositie is. In de senaat kan het CDA beslissend zijn, dus wordt er vertraagd. De senaatsstemming moet over de verkiezingsdatum worden geheveld. Daarna kunnen de kiezers rustig weer genegeerd worden. Partijbelangen gaan voor landsbelang en zeker voor de mening van het volk.

DraaiDeur66 gaat zonder morren mee met het kabinet, evenals een niet bestaande partij Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). En dan ineens draait óók dictator Jesse Klaver.
…Zowel de 1e als ook de 2e Kamerfractie van GL kreeg opdracht vóór het verdrag te stemmen, hoewel partijleider Jesse Klaver het tegenovergestelde van plan was. ‘Zo werkt de democratie’, zei Klaver”… (Overgenomen uit de Volkskrant)

WAT EEN ONGELOOFLIJKE KUL!!!!

WAT EEN ONGELOOFLIJKE KUL!!!! Wat een politieke onbenul, wat een ordinaire verkrachter van het begrip democratie. Dit is doodslag op het woord democratie dat inhoudelijk al decennia niets meer met de oorsprong en de inhoud van doen heeft. We leven al tijden in een pure particratie. Dit is ordinair foute politiek bedrijven.

Er zijn 3 alternatieven:

1 Dictatuur
2 Populistische anarchie
3 Het Romkesysteem

Dit laatste nog steeds een ondergewaardeerd systeem omdat het de macht van carrièrepolitici, de topambtenaren en lobbyisten inperkt.

Dit systeem is een DEMOCRITISCH DEMOCRAAL systeem, wat referenda overbodig maakt.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts