Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Brexit ja! Nexit next?, 26-06-2016

Hoe kan een compleet volk middels 1 gekleurd hokje de illusie hoog houden democratisch te zijn gehoord?

Afgezien van de juistheid of juist niet, rijst de vraag waarom de helft + iets eruit wil en net iets minder had willen blijven.
(Engelsen en Welshmen wel, Schotten en Noord Ieren wilden geen Brexit)

Volgens Frank Kalshoven won het gevoel het van het gevoel. Het onderbuik gevoel dat Brussel de aparte naties overheerst. Een stem tegen het establishment. Heel begrijpelijk.

Volgens Rutte leeft een Nexitref. hier niet zo en zou een 'leave' onverantwoord zijn. Op basis van welke kwaliteiten is hij onze premier en op basis van welke overwegingen bepaalt hij dat het niet verantwoord is.

Volgens kenners moet de EU nu eindelijk gaan hervormen. Hervormen tot wat? Wordt er een zelfreinigend mechanisme op gang gebracht? Door de Europarlementariërs zelf? Verwacht men dat alle slagers uit zichzelf veganisten worden?

Brussel is geldverspillend (incl de reizen naar Straatsburg). Europarlementariërs strijken al kapitalen op als ze alleen maar 1 minuut aanwezig zijn om de presentielijst te tekenen. De vraag dringt zich meermalen op: op basis van welke kwaliteiten mogen zij daar vertoeven.

Eurocommissarissen worden partijpolitiek benoemd, waarbij aan een 'eerlijke' verdeling recht moet worden gedaan. Niet te veel uit het zuiden, overal Duitsers op belangrijke posten. Niet kennis, kunde en vakmanschap op het gebied waar kanjers worden verwacht is leidend, maar brave ja-knikkers of overactieve strebers. De macht van onkunde is groot, nepotisme bijna de norm.

Zonder deze zich belangrijk noemende poenpakkers kunnen de lidstaten prima functioneren.
Handelsverdragen worden onderling gesloten, voor de veiligheid hadden we de NAVO al.
De 3% regeling is ooit door een Fransman bedacht, Parijs houdt zich er straffeloos al jaren niet aan.
Om ons pensioenstelsel te ontmantelen hebben we Brussel niet nodig. We hebben genoeg koekenbakkers die hier om dubieuze redenen op topposities zitten.

Een mooie taak voor de EU had kunnen zijn: Het regelen van salarisplafonds. Voor ieder bedrijf zouden de salarissen afhankelijk moeten zijn van beurswaarde, omzet, winst en aantal werknemers. Daar zouden normen over vastgelegd kunnen worden. Alle bedrijven zouden zo gecategoriseerd moeten worden. Elke categorie met hetzelfde aantal 'waarde'punten zou vergelijkbare salariering mogen toestaan. Als dat voor heel Europa zou gelden, vervallen argumenten dat toptalenten naar elders vertrekken. Lekker laten gaan! Wie buiten Amerika, China en Japan wil ontevreden geldwolven, als ze er daar zelf al zo veel van hebben? Hier had een uitdaging moeten liggen.

Banken hadden aangepakt, vakbonden versterkt en werkgelegenheidsplannen ontwikkeld moeten worden. Algemeen welzijn voor alle Europeanen had prioriteit nummer 1 moeten zijn, niet multinationalvriendelijke handelsverdragen met TTIP als mosterd voor 't laatste avondmaal.

Maar nee, de dames en heren onbenul in Brussel zijn beledigd, voelen zich aangevallen. Stoere taal na de Brexit om er voor te zorgen dat andere landen 't vooral niet in hun hoofd moeten halen te willen vertrekken.

Een vergelijking met de inquisitie richting afvalligen dringt zich hier op. Tijd om te Nexitten. Niet N.in, maar N.uit met de Nederlandse geit, omwille van een ietsje beter demo. Gevoel.
In dat licht bezien mag het semi-demo ref in GB een 1e aanzet zijn voor de totale afbraak van een totaal ondemo Brusselse luchtballon

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Senne Croonen op 14-03-2019 om 10:11 uur:

  Beste
  Ik ben een student journalistiek van de Artesis Plantijn hogeschool en onderzoek voor een schoolopdracht de mogelijke "Nexit"
  Ik vroeg me af of we u zouden mogen contacteren voor een interview over dit onderwerp
  Met vriendelijke groeten
  Senne Croonen

 2. Rients op 14-03-2019 om 12:14 uur:

  Hallo Senne,

  Wat leuk dat je zo'n oud blog hebt opgedoken.
  Uiteraard mag je mij hierover contacten.
  Geef maar aan waar wanneer of hoe. (je bent student op de hogeschool in Antwerpen?)

  Veel blogs zijn geschreven vanuit de visie van het Alternatief Staatsbestel, dat ik in de loop
  der jaren heb ontwikkeld en dat, in tegenstelling tot de EU en alle nationale staten, wel democratisch is.
  (zou voor België met de vele kabinetscrises de redding kunnen zijn)

  Voor het geval je hier belangstelling voor zou hebben, hier de link naar de website:
  https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling met een mogelijke uitwerking onder de link naar het ruwe raamwerk.

  Groet, Rients Hofstra

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts