Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zijn liberalen oerbeesten? Deel I, 31-05-2015

Je zou het bijna denken wanneer je twee liberale dogma's 'Struggle for life' & 'Survival of the fittest' nader beschouwt.

Spencer -de bedenker van de leus 'survival of the fittest'- stelde dat als de overheid niet zou ingrijpen de bekwaamste (rijkste) mensen uiteindelijk zouden overblijven en er een superbeschaving zou ontstaan waaruit de zwakkere groeperingen geƫlimineerd zouden zijn.
Darwin nam daarna de term 'survival of the fittest' over als vervanger van zijn eigen term 'natuurlijke selectie'.
Meer intelligentie, betere camouflage of beter vluchtgedrag kunnen overlevingskansen vergroten.

Darwin had met zijn evolutietheorie de grondslag gelegd voor de 'survival of the fittest' quote. Hij stelde dat 'The struggle for life' er voor zorgde dat de soort in stand gehouden wordt en dat in de dierenwereld de beesten met de beste erfelijke eigenschappen middels evolutie tot grotere overlevingskansen zouden komen en ze de mindere exemplaren zouden overleven.

Liberalen gaan uit van een zo'n klein mogelijke overheid en een zo groot mogelijke vorm van zelfredzaamheid, eigen initiatief en marktwerking.

Rutte meende in zijn speech te moeten stellen dat er extra hard geroeid moet worden als het even tegenzit.
Maar mensen die hun hele leven al hard roeien en geen handen meer overhebben om de roeispanen vast te houden, hebben dan geen perspectief meer, hebben het door omstandigheden heel erg moeilijk.
Mensen die werkloos worden moeten wat harder op zoek gaan naar werk i.p.v. meteen het adres van het UWV op te zoeken. Werk waar ruim 600.000 mensen massaal naar opzoek zijn en dat er niet is.

Het UVW eist nu juist dat binnen een week na de laatste werkdag na ontslag, de WW moet worden aangevraagd. Anders heeft het consequenties voor de uitkering. Zou Rutte moeten weten.

Het echte liberale standpunt zou ervoor zorgen dat het wereldwijde probleem van overbevolking geen item kan worden. Door honger, ziektes en rampen zullen de zwakkeren het niet redden.

Dat gebeurt in de dierenwereld, waar geen rede, compassie en liefdadigheid heerst.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Hans Dortmond op 12-03-2016 om 12:45 uur:

    Alle politieke partijen met prominente vertegenwoordiging op de Bilderbergconferentie hebben wel zo,n surivival of the fitest insteek

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts