Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Vluchtelingen of TTIP, 12-10-2015

Het vluchtelingenprobleem begint steeds verder te escaleren. Nederlanders komen in opstand waardoor vluchtelingen zich ook hier onveilig gaan voelen. De PVV vaart er wel bij.

Weer geeft ons land er blijk van geen eenduidige langetermijnvisie te kunnen ontwikkelen. Peilingen en wisselende coalities zorgen niet voor een consistent beleid, ad hoc maatregelen werken dan vaak contraproductief. Voortdurend handelen naar de waan van de dag, waarbij onderbuikgevoelens de boventoon voeren.
Media en m.n. rechtse partijen gooien ongenuanceerd olie op het vuur. De media om de omzet te verhogen, de rechtse partijen om elkaar vliegen en stemmers af te vangen.

Wat was wijs geweest? In de eerste plaats uitgaan van de urgentie. Vluchtelingen vluchten nooit voor de lol. Helaas zullen er altijd mensen zijn die misbruik maken van nare situaties, daar hoef je niet voor uit Afrika of Syriƫ en Irak te komen. In onze gevangenissen zitten zat Nederlanders die wetten overtreden (de Holleeders) of er buiten 'mogen' blijven (de Demminks).

Daarna had er voor acceptabele huisvesting gezorgd moeten worden. Niet ten koste van Nederlandse woningzoekenden, maar gewone noodopvang. Dat zouden goede barakken, omgebouwde kantoren, of snel opgezette prefab woningen kunnen zijn. Uiteraard eerlijk verspreid over heel het land (niet zoals in Oranje de bewoners overvallen en tegen afspraken in een overtal aan vluchtelingen 'dumpen').
Ze verwachten niet de luxe waar de meeste Nederlanders aan gewend zijn, zijn al blij met iets vergelijkbaars met waar ze vandaan komen, iets beter of zelfs wat minder.

Er is niets mis mee om hen duidelijk te maken dat ze in Nederland gastvrij worden ontvangen, maar daarnaast wel geacht worden zich aan onze waarden en wetten te houden! Vluchtelingen/asielzoekers oppakken en straffen als ze in de fout gaan lijkt mij logisch, noodzakelijk.

Als we hen in de tijd dat ze hier zijn aanbieden zich verder te ontwikkelen, de Nederlandse cultuur op te snuiven en wat praktisch scholing te krijgen, waar ze in hun eigen land later wat aan hebben, gaan ze met een goed gevoel terug naar waar ze vandaan komen. Want dat ze terug moeten/willen is evident. Dan heb je in die regio's positieve moslims zonder haatgevoelens. Snijdt het mes aan 2 kanten.

Een stem op de PVV is geen zekerheid voor een aanvaardbare oplossing. Grenzen dicht is geen optie, is zelfs onmogelijk. Door haat te zaaien wordt nog meer ellende geoogst, zie dorp Oranje en Woerden (Woerden waar een stervoetballer onder de vluchtelingen juist wordt bejubeld).

En een advies aan al die Nederlanders die de straat opgaan om te rumoeren tegen vluchtelingen: Ga de straat op om te protesteren tegen de TTIP onderhandelingen.
Voor hen die niet weten wat TTIP inhoudt en wat de onomkeerbare gevolgen daarvan zijn: Neem rustig de nodige moeite en zoek het op.

In mijn systeem hadden deskundige bewindslui met wel een echte visie het zo niet laten ontsporen. Zie Romke D'13 & Revolutie: Wat als...?

NB: Politiek correct handelen heeft NIETS met links/rechts te maken.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts