Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Vluchtelingen en/of asielzoekers, 07-10-2015

We zijn er mooi klaar mee, maar is het voor hen niet veel erger? En hoe heeft het zover kunnen komen? Wij stinkend rijk, Afrika en Midden Oosten straatarm of in staat van oorlog.

Voor 1900 was Afrika opgedeeld door o.a. Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Spanje, Portugal en Engeland. In bezit genomen is een ander woord voor kolonisatie.
Nederland viel niets te verwijten, wij waren in de Boerenoorlog door de Engelsen Zuid Afrika uitgeknikkerd.

Maar wij hadden onze handen vol aan Indië, Suriname en 6 Caribische eilanden. Handen vol is maar een eufemisme. We hebben oneindig veel scheepsladingen vol met waardevolle producten naar Nederland versleept. De grachtenhuizen en pakhuizen in vele havensteden spreken nog boekdelen, grote herenhuizen aan o.a. Vecht en Amstel waren andere pronkbestedingen van overtollig gestolen geld.

De eerder genoemde landen deden hetzelfde in Afrika. Het continent werd leeggeroofd, mensen als slaaf afgevoerd en de achterblijvers dom en dus arm gehouden.

De relatieve rust in het Midden Oosten werd verstoord door uit het niets een Joodse staat op het door arme Palestijnen bewoonde en in Engels bezit zijnde land Palestina te plempen. De arabieren werden een tweederangs volk.
Het Midden Oosten werd o.l.v. Amerikaanse oliebedrijven ondergronds deels leeggepompt, terwijl ook daar de bewoners arm en dom werden gehouden.

Hadden we i.p.v. 2 wereldoorlogen het strijdgeld geïnvesteerd in Afrika als een vorm van Marshallhulp, de olielanden van het begin af aan eerlijke prijzen betaald voor hun olie en de Palestijnen niet klakkeloos met een paar handtekeningen een gebied afgenomen om Joden een eigen staat te gunnen, dan waren de problemen beheersbaar geweest.

Waarom haten zoveel moslims de Amerikanen en de Joden?
Waarom moest Duitsland tot 2 maal toe vernietigende oorlogen voeren als de heerschappij over heel Europa ook diplomatiek gerealiseerd kan/kon worden? Brussel is inmiddels de hoofdstad van Duitsland, Nederland de brave loopjongen. Frankrijk sputtert af en toe wat tegen.

Getraumatiseerde asielzoekers en oorlogsvluchtelingen in huis nemen is geen optie, maar ze met traangas en wapenstok terugsturen ook niet.

Als ik me niet vergis gaat het elke keer gewoon om (mede)mensen.
Uiteraard moeten ze terug als het in hun land veilig is. Uiteraard kunnen we hier geen economische vluchtelingen permanent opvangen.

Maar we kunnen ze zolang ze hier zijn wel humaan bejegenen en daar waar mogelijk bepaalde vaardigheden bijbrengen waarmee ze vooruit kunnen bij terugkeer. Gerichte ontwikkelingshulp, ontwikkelingshulp die vanaf 1900 structureel had moeten plaatsvinden i.p.v. 2 geldverslindende en miljoenen mensenlevens kostende wereldbranden.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts