Rients Hofstra Pluchen Revolutie

TTIP, ISDS & Blockupy protest, 25-03-2015

Ophef m.n. door acties Arjen Lubach en Blockupy protest Frankfurt. Dit n.a.v. een naderend vrijhandelsakkoord met Amerika. En dan moet je oppassen!

Europa met ca. 500 miljoen inwoners gaat barrières slechten met Amerika, waar ong. 350 miljoen mensen wonen. Dit alles om de handel tussen beide werelddelen makkelijker te maken.

Op zich uitstekend, maar jammer dat de bevolking mondjesmaat wordt voor- en ingelicht. De meeste politieke partijen zijn voor, of niet tegen. De SP, Groen Links en PvdD zijn uitgesproken tegen.

Jammer in dit verband is het wat populistische filmpje van Arjen Lubach, waar nogal lacherig een paar minpunten worden benoemd.
Chloorkippen is zo'n voorbeeld. Wanneer die massaal uit Amerika komen, moet een Europese klant dat op het etiket kunnen lezen om daarna een keuze te maken. (Chloor om salmonellabacterien te doden kan niet, maar kleine kinderen urenlang in een chloorzwembad laten spelen/zwemmen vindt iedere Europeaan normaal)

De schaliegaswinning en schimmige beroepscommissies achter gesloten deuren stemt wel tot nadenken, zorgt voor onrust.

Dat de regelgeving niet uitsluitend op Amerikaanse wetgeving gebaseerd mag worden is een terecht kritiekpunt.

Aan de andere kant is de invloed van Amerika en Amerikaanse bedrijven (NSA, Google, Micosoft, enz) nu al groter dan menigeen vermoedt. Daar gaan 'we' al redelijk makkelijk aan voorbij.

Ik denk dat de media kansen laat liggen.
Waarom niet in de kranten twee pagina's over dit onderwerp? Op de ene alle voordelen en op de andere alle nadelen, op een duidelijke en begrijpelijke wijze naast elkaar.
Dan wordt de consument eerlijk geïnformeerd en kan zich op basis van feiten een mening vormen.

Dit zou standaard met alle nieuwsfeiten moeten gebeuren.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts