Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Superrijken met bijboot. Jacht mag, leeuw Cecil is dood., 01-08-2015

Superrijken zijn niet meer tevreden met alleen maar een enorm jacht. Ze willen geen helikopterdek, speedboot, jetski's en onderzeeër aan boord, dus moeten bijboten tot 70 meter lang de royale luxe jachten escorteren.

De decadentie spat eraf, de ontevredenheid druipt de zee in, de onbedwingbare wil om meer, meer en nog een keer meer zou de PVV sieren.

Je zou denken dat met de bouw en het bemannen van de bijboot werkgelegenheid wordt geschapen en dat zo geld bij de armen terecht komt.
Maar niets is minder waar. Voor de wereldeconomie EN de armsten is het beter dat de rijken minder rijk worden.

IMF-economen berekenden dat de economische groei over 5 jaar 0,38% hoger zou uitvallen als het inkomen van de armste 20% van de wereldbevolking met slechts een procentpunt zou stijgen. Stijgt het inkomen van de rijkste 20% van de wereldbevolking met datzelfde percentage, dan valt de economische groei in de daaropvolgende 5 jaar juist 0,08 procentpunt láger uit.

Als we dan zien dat 35 miljoen mensen met elk meer dan een miljoen aan vermogen wereldwijd samen116.000 miljard dollar bezitten en een miljard mensen helemaal niets, dan zou een herverdeling een politiek agendapunt moeten zijn.

Zolang een tandarts voor 55.000 dollar en voor de lol een bejaarde leeuw met pijl en boog mag doden, zou ik de armen willen oproepen: Maak jacht op de 35 miljoen rijken met een bijjacht en verdeel de vrijkomende 116.000 miljard onder de miljard armsten. Een pijl en boog is makkelijk zonder kosten zelf te maken.

Geintje, satire, mensen, satire. Een beetje sarcastisch en een heeeeel klein beetje morbide grapje toch?
Een leeuw is maar een leeuw; had elke zoute haring ook een gevoel van doodsangst op het moment dat die met 5 duizend soortgenoten op het dek van weer een andere boot onder in de berg medespartelaars naar water hapte.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts