Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Stop veelverdienersterreur, 02-01-2015

Ook zo bang dat topverdieners naar het buitenland vertrekken als we aan hun salarissen en bonussen komen? Welk buitenland eigenlijk? Bedenk er eens twee? Oké. Eentje dan!

Buitenlandse banken hebben een overschot aan bekwame sjoemelaars, de vergoedingen aan specialisten (speci's) en zorgbobo's is elders vele malen lager. Overigens, waar kan een Nederlandse zorgbestuurder voor hetzelfde bedrag of nog meer terecht? Een autistische vorm van zelfoverschatting!

Nee, de bezoldiging voor topmensen op welk terrein dan ook kan in een buitenland amper tot zeker niet worden opgepoetst. Dus is de dreiging om dan het land te verlaten voor 99% loos.

En die ene procent dan? Lekker laten gaan. We hebben een werklozenleger van ruim 600.000 mensen. Daar zit vast wel eentje tussen, die het voor veel en veel minder niet veel slechter wil gaan overnemen. En is het echt slechter, jammer dan. Intussen met duizenden en duizenden blijvertjes wel succesvol lagere beloningen. Komt er naar verloop van tijd ook op die rotte plek wel een betere.

We moeten en kunnen af van de terreur van de zichzelf onmisbaar geachte veel verdieners ten koste van de zorgmaatschappij. (voorbeelden van verbetering: speci's in loondienst en zorgbedrijven met winstoogmerk inruilen voor één landelijk ziekenfonds.)
Hebben we wel een ander en beter staatsbestel nodig, waarbij niet partij- en eigenbelang om de voorrang knokken, voorrang boven landsbelang.

De toppers, politici en ambtenaren zouden zich ook moeten realiseren, dat toppers deels toppers hebben kunnen worden dankzij de door belastingbetalers betaalde opleidingen.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen voor de hele maatschappij. Moet er wel anders (politiek) gedacht worden. < hoofdstuk 36 van Romke D'13>

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts