Ervan uitgaande dat de jonge generatie -ongezond levend- niet vreselijk oud wordt en flexwerkers amper pensioenpremie betalen, kunnen reserves toch makkelijk op peil blijven.
Een combinatie van aandelen plus investeren in infrastructuur en alternatieve energie biedt ongekende mogelijkheden..
De grote pensioenfondsen zouden fors aandelen van Nederlandse bouwbedrijven moeten aanschaffen.
Gelijkertijd ook in grote infra-projecten stappen, die zich naar verloop van tijd terug verdienen.
Voorbeeld: Het Plan Lievense. Dit plan behelst een enorm Markermeer met hele hoge dijken. Op de dijken honderden windmolens die, als het waait, water in het meer pompen. Als het meer een waterpeil van + twee meter heeft en het waait nog steeds, leveren de molens windenergie.
Waait het daarna even niet, dan stroomt water van hoog naar laag door turbines. Wordt er toch stroom opgewekt. Is het meer vol en waait het, kan ook aan een piekverbruik worden voldaan.
Resultaat: Pensioenfondsen verdienen aan stijging bouw-aandelen plus dividend en verdienen binnen 15 jaar de investeringen 'Plan Lievense' terug met daarna slapend forse winsten.
Alleen maar winnaars: veel werklozen aan het werk, structureel groene energie en pensioenfondsen die voldoen aan de dekkingsgraad, waardoor premies kunnen dalen.
En dit met nog maar één project. Havens, spoorverbindingen, getijdendijken, tolwegen, enz. bieden ook genoeg perspectieven.
Nog geen reacties op dit bericht.