Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Opstelten, Teeven en de bonnetjes., 08-03-2015

Het Ministerie van justitie zou een bolwerk van efficiƫntie moeten zijn. Toch verdwijnen juist daar fotorolletjes, bandopnames en bonnetjes.

De bonnetjesaffaire is een opmerkelijke. Als een burger een financiƫle transactie wil controleren kan die terecht bij de bank. Waarom Opstelten niet?

Ergens moet in de boekhouding het juiste bedrag genoteerd zijn, met of zonder bonnetje. Anders is er een kasverschil van datzelfde bedrag. Had vanaf 1e dag bekend moeten zijn. Waren er geen ambtenaren bij? Worden er niet meerdere handtekeningen vereist? Of wordt zo'n miljoenenbedrag van een supergeheime rekening ergens op een parkeerterrein in contanten uitgekeerd?

Heeft deze minister de ambtenaren wel in de hand, als hij niet, maar een tv-programma wel de bonnetjes kan vinden en een advocaat ze heeft?

Als de deal in een serie van vergelijkbare 'correcte' handelingen valt, waarom dan steggelen over de hoogte. De discussie zou dan moeten gaan of er juist is gehandeld. Of een crimineel buiten de belastingdienst om betaald moet worden om nog grotere boeven te vangen.
Of werd Teeven er zelf ook beter van?

Werpt een heel ander licht op de fotorolletjes van Srebrenica, de band-opnames met de koning van Limburg Jos van Rey en de bescherming van pedo-verdachte Demmink.
En Rutte zou zo weer Opstelten als minister willen!

Ministers en staatssecretarissen zouden vrij van partijbelangen en met meer vakinhoudelijke bagage moeten kunnen functioneren en zonder invloed van peilingen ontslagen kunnen worden, zonder dat het kabinet valt.

Laat dat systeem nou net beschreven staan in Romke D'13!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts