Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Niet alleen VVD'ers als Dikke-Ikke graaiers, 03-06-2015

Opmerkelijk dat alle 3 door het AD genoemde en met foto afgedrukte bestuurders van zorginstellingen riante vertrekpremies inden, van kristelijke huize zijn en/of voor kristelijke instanties werken. (AD 02-06-2015)

Piet Hein Jonkgauw, CDA prominent in Landerd, was bestuursvoorzitter van zorginstelling Pleyade dat een miljoenenverlies leed, kreeg €200.000,=

Paul Kavelaar was bestuursvoorzitter van Cardia, een christelijke zorgorganisatie in Den Haag en Rijswijk. Hij kreeg €228.000,= mee.

Maarten de Bloois was bestuurder van De Hanzeheerd, waar Christelijke waarden een belangrijke rol spelen. Hij kreeg €300.000,=

Verder werden in het artikel bestuurders Constant van Schelven en Evelyn Lindeman van de Rotterdamse zorgverlener Aafje genoemd Zij hadden in 2012 gezamenlijk een inkomen van bijna een half miljoen euro. Van Schelven schreef 241.996 euro bij op zijn bankrekening, Lindeman streek 219.876 euro op. Beiden staan in de 'Actiz50', een top vijftig van 'teveelverdieners' in de ouderenzorg.
Wat verder opvalt is dat Lindeman in een auto van de zaak rijdt met een cataloguswaarde van zo'n 72.995 euro. Geen enkele andere zorgbestuurder in de top 50 heeft zo'n dure auto. Of deze laatste twee iets met een geloof hebben is niet duidelijk.

Waar miljarden naar de redding van banken en de Grieken gingen en wellicht moeten worden afgeschreven, wordt er grof bezuinigd in de zorg. Want het moet toch ergens vandaan worden gehaald, bij voorkeur bij de zwakkeren en hulpbehoevenden.

Intussen wordt aan de top weer met flinke bedragen gestrooid. Naast deze genoemde 'zorg' behartigers ook bij de banken (o.a.Zalm).

In mijn systeem zou dit allemaal niet meer mogelijk zijn. In de zorg niet, bij de banken niet, nergens.

Opmerkelijk hoe mensen die zeggen christen te zijn zich als kristen gedragen.

Wie helpt mij zoeken naar passages in de Bijbel, waar staat dat het geoorloofd is zich te verrijken over de ruggen van (zorgvragende) medemensen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts