Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Kunnen de artsen ('t) helpen, iets verbieden?, 14-06-2015

Uiteraard kunnen artsen geen levens(bedreigende)middelen verbieden. Dat weet ook ik, maar zouden ze niet meer kunnen doen dan ze tot nu toe doen?

Als artsen van deze tijd zijn, hun vakkennis op peil houden en ook regelmatig wat googelen, zouden ze moeten weten dat koemelk, suiker, varkensvlees en E621 gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, vooral als de algehele levensstijl zeer ongezond is.
Ik vrees (weet bijna zeker) dat artsen de gevaren van bovengenoemde producten kennen.

Maar nog prangender is de vraag waarom instanties die onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vallen niet aan de bel trekken, niet met hun ziel en zaligheid aan de grote klok gaan slingeren.

Maar Edith Schippers en Martin van Rijn hebben bij herhaling aangetoond op een verkeerde zetel te zitten. Beide hebben geen hart voor de zorg, hebben geen kennis van de zorg in alle geledingen en zeker geen kunde door ervaring op de werkvloer.

Het is wel duidelijk dat de ambtenaren het beleid voeren, aangestuurd door zeer machtige lobbyisten.

Zuivel-, vlees-, suiker- en farmacieorganisaties naast bv. de tabaksindustrie zijn oppermachtig.
Winst maken prevaleert boven de levens en het welzijn van gewone burgers.

Waarom wordt de tabaksfabrikanten verplicht de meest gruwelijke beelden en teksten op hun pakjes te plaatsen, terwijl iedereen weet dat roken dodelijk kan zijn. Intussen wordt de verkoop getolereerd terwijl de staat miljarden verdient door de accijns? Verklaar het maar.

Zou de conclusie juist kunnen zijn dat bij een gezonde bevolking de farmaciebedrijven gaat stuiptrekken? Aan chronisch zieken, en patiënten die ziek worden door ongezonde producten te consumeren, zijn veel meer pillen, zalfjes en drankjes te slijten.

Zouden er fabrikanten kunnen zijn die winst maken een hogere prioriteit geven dan zorg om het welzijn van de mensheid?

De zorgkosten zouden drastisch kunnen dalen indien mensen gezond leven en tijdig signalen krijgen van professionals die voor gezondheid gaan i.p.v. ziekmakend geknoei door mensen die uitsluitend medicijnen hebben gestudeerd. Vaak nog deels gefinancierd en/of gesubsidieerd door grote farmacieconcern.

Want als je arts wordt, studeer je medicijnen, niet gezondheid! Een doordenkertje als afsluiter.

De voorgaande 4 blogs over koemelk, varkensvlees, suiker & E621 zijn voor het overgrote deel van Google gehaald.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts