Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Huurhuizen – huurverhogingen, 23-01-2015

700.000 Huurders zitten nu al financieel in de knel. Huur nieuwe bewoners fors hoger.

Zomaar wat koppen op de voorpagina van AD van vandaag, helaas al te waar. Als een huurwoning beschikbaar komt voor een nieuwe huurder, gaat de huur voor diezelfde woning zonder aanpassingen rustig 100 tot 200 euro omhoog.
Ook zittende huurders krijgen een substantiële huurverhoging voor de kiezen, ver boven de inflatie.

En dat terwijl de wachtlijsten in verschillende plaatsen de zes jaar naderen of zelfs al overschrijden. Mensen die in de bijstand komen, kunnen een eigen woning niet meer betalen, worden gedwongen hun huis te verkopen, of worden na een hypotheekachterstand op straat gezet.

Deze laatsten zouden van een hypotheeklast van ca. €600,= in de maand moeten verhuizen naar een huurwoning met een huur van evenveel of meer, maar belanden onderaan de wachtlijst.

Komen straks al die 700.000 huurders, aangevuld met woningeigenaren die door de bank de deur gewezen worden, straks allemaal op straat, terwijl er vele woningen leegstaan?

Blijkt dat woningcorporaties de verhogingen niet gebruiken voor renovaties en/of nieuwbouw, maar om meer vet op de botten te krijgen. (van de directie?)

Huurders zouden zich moeten organiseren en hun collectieve macht tonen (zie blogs 14-01 en 15-01) Op de zaterdagen de ring van A'dam afdichten, de aan en afvoerwegen van Schiphol vol zetten met stilstaande auto's en kijk eens wat Rutte doet. Of Blokje Blok? Het kost geen loon en de baas heeft er geen last van. Een bijstandsgerechtigde kan uiteraard iedere dag.

Komt de Woonbond met een wereldactie. Ze roepen mensen op online de petitie 'Stop huurverhoging' te ondertekenen. Den Haag gaat heftiger dan heel Groningen in 5 jaar schudden, sidderen en beven. Blok roept Rutte om hulp. Maar Mark is naar Engeland gevlucht. Ik verwacht dat deze actie de huren met zeker 43,11% doet dalen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts