Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Hogere lonen, stimulans voor economie, 15-01-2015

Om deflatie tegen te gaan en beheersbare inflatie toe te staan is o.a. landelijk een structurele loonsverbetering noodzakelijk. Daarvoor kan het nodig zijn te staken, een ultiem recht dat De Unie verkwanselt.

Hoe krijg je mensen georganiseerd en hoe daarna actiebereid? Velen vrezen voor hun baan of zijn bang voor verstoorde werkverhoudingen in deze tijd met vele werklozen.

Mensen die deze angst niet of niet meer hebben zijn zij zonder baan. De WW'ers, WAO'ers, AOW'ers en Bijstandsgerechtigden. Samen miljoenen.

Hoe krijg je die in beweging? Bonden moeten hen bewustmaken van de macht van de massa! Alleen nog overtuigen en daarna in beweging krijgen.

Toen ik in mijn 1e jaar als onderwijzer de klas opdracht gaf de rekenboekjes te pakken, was ik als de dood dat ze in de pauze hadden afgesproken in dat geval de taalboeken te pakken. Of nog erger een lied zouden aanheffen en dit onophoudelijk de klas in te brallen. Ik zou machteloos geweest zijn.

Ik was me de macht van de massa bewust, zij gelukkig niet. Als ze de rest van de dag standvastig en eensgezind waren gebleven, was er geen som opgelost.

De eerder genoemde 'niet-actieven' bezitten een macht vergelijkbaar met mijn klas. Wanneer zij massaal de toegangsweg tot Schiphol, de A1, de A2 of nog andere knelpunten blokkeren, bereiken ze veel en kost het hen geen loon of baan. Moeten ze wel gemotiveerd worden, voor bv. 10 euro per jaar lidmaatschap en gratis vervoer naar de actieplek.
Voor een betere zorg zijn ze waarschijnlijk ook wel in beweging te krijgen.

Moet kunnen meneer Ton Heerts. Reken daarbij niet op De Unie, die heeft niet zoveel op met deze niet-werkende groeperingen. Vandaar dat zij het stakingsrecht bij het vuil zetten.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts