Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Feyenoord en hooligans van elders, 20-02-2015

Laten we vooral de wantoestanden in Rome, veroorzaakt door Nederlanders niet bagatelliseren. Wat daar gebeurde wil niemand, ook niet in eigen stad of dorp.

Maar ga daar in godsnaam niet de club Feyenoord op aanspreken. Geen enkele club kan worden aangesproken op wat een imbeciel met drank en drugs op, waar dan ook uitspookt.

Iedereen is verantwoordelijk voor eigen daden, niet een club, vereniging of organisatie.

Voor de openbare orde is de politie opgericht, gedekt door justitie. Daar ligt het probleem. Misschien nog wel meer bij de onmacht van de politiek en de macht van de advocatuur.

Als een persoon, of een groep zich ernstig misdraagt, een gevaar is voor de medemens, of vernielingen aanricht, ongeacht de waarde, dan behoort er gepast te worden opgetreden. Gepast kan ook met zeer harde hand zijn.

Je maakt foto's van de daders, pakt ze op en zet ze vast. Daarna graag snelrecht en net zo lang vasthouden tot de schade is vergoed. Bij constatering van ernstige misdrijven voor de rechter brengen en de cel in. Een cel zonder tv.

Maar nooit met selectieve verontwaardiging alles afwentelen op een club, die er alles aan gedaan heeft het geheel rondom de wedstrijd in goede banen te leiden, wat heel goed gelukt is. Duizenden echte voetballiefhebbers hebben zich voorbeeldig gedragen.

Feyenoord treft geen enkele blaam. Wie garandeert mij dat die twee honderd relschoppers niet uit Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Alkmaar of Roermond komen.

Justitie heeft zich jarenlang belachelijk gemaakt door relschoppers vrijuit te laten gaan, treinstellen te laten strippen, feesten te laten verknallen. Met steeds de opmerking: “We weten wie het zijn, het is slechts een kleine groep.”
Als iedereen zich voorbeeldig zou gedragen, waren alle gevangenissen leeg en alle politiemensen werkloos. Een leger zou dan niet meer nodig zijn. Helaas is de werkelijkheid anders.

En Rome moet niet hypocriet zijn, daar stikt het van de fascisten en maffiose bendes, terwijl ooit een keizer heel Rome liet afbranden. Waar gaat het over.

P.S.
Had de Italiaanse politie niet meteen in moeten grijpen toen 1e flesje kapot werd gegooid in de fontein? De chaos is daar echt niet binnen 1 minuut veroorzaakt. Misschien heeft de Italiaanse justitie/politie wel gefaald? Onderzoekje waard?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. frank boereboom op 21-02-2015 om 11:49 uur:

  Heel juist is het te stellen dat een club hiervoor geen blaam treft. Net als de gemeente Rotterdam overigens. Zij kan daar ook niets aan doen. Zij, de gemeente Rotterdam, maakte bij monde van Aboutaleb kennelijk wel haar excuses. Vond ik wat vreemd. Wie zegt mij dat Rotterdammers hiervoor verantwoordelijk zijn geweest. De rellen staan niet op zichzelf. Dit is al jaren een probleem. De politiek verzuimd keer op keer deze randdebielen op een goede manier aan te pakken. De voorbeelden zijn tenslotte niet meer op 2 handen te tellen. Hoevaak moet het nog fout gaan alvorens de overheid echt ingrijpt. Het is tenslotte een maatschappelijk probleem en NIET van de club in kwestie. Stel: een werknemer van een bedrijf pist in zijn vrije tijd tegen het pand van de buurman van de werkgever. Kun je toch moeilijk verhaal gaan halen bij de baas van de werknemer. Zou toch te zot voor woorden zijn. Nee, de politiek faalt en doet dat al jaren met het niet doorpakken met wetten waarop die schoften voor altijd verbannen kunnen worden uit het voetbal.
  Ik ben een normale Feyenoord fan. En bij mij bestaat zelfs de behoefte om geld in te zamelen voor Rome. Puur uit afschuw van wat Rome is overkomen. Maar vergeet niet dat er gelukkig meer goed- dan
  kwaadwillende mensen zijn.

 2. Rients Hofstra op 21-02-2015 om 13:36 uur:

  Op facebook verkondigt een volger dat sport verloedert. Mijn antwoord aan haar:
  Nee, sport verbroedert, de maatschappij verloedert, in snel tempo! Daardoor ook in de sport. Het is aan Rutte en Opstelten om wat te doen. Wat is in principe het verschil (behalve de uitvoering) tussen het vandalisme naast het voetbal of het vandalisme binnen een partij als de VVD. Bij de eerste hoort de politie in te grijpen bij de 2e de politici. In Italië niet gebeurd, in de VVD ook niet. De VVD-top treft blaam. Zeer veel zelfs.

 3. Gus op 18-07-2015 om 01:40 uur:

  Waarschuwing:
  Het volgende commentaar is niet geschikt voor Feyenoord supporters of Rotterdammers.

  **
  Leest eerst de waarschuwing
  **

  Rome was begonnen.
  Adolf Hitler was Rooms, die heeft Rotterdam gebombardeerd in 1940.

  Tot zover het deel wat niet geschikt was voor Rotterdamse Feyenoord Supporters, mogelijke nog meer lieden.
  ***

  Ik wil enige onjuistheden in het artikel rectificeren.
  De politie is niet opgericht om de openbare orde te bewaren, de politie is opgezet als de seculiere arm van de Inquisitie. De eerste politie in Europa was opgezet in Spanje door de Spaanse Inquisitie, heette de Hermandad Broeders, hun naam is nog te vinden in Nederlandse persiflages daar op, zoals wanneer men zoekt op papisme in Amerikaanse websites, dan vindt men Rooms Katholieke websites, want de oppositie wil men vanaf de basis controleren. Daarna werd de politie opgezet in Frankrijk en Engeland. In Frankrijk door onze aartsvijand Lodewijk de 14de, die ons het rampjaar bezorgde. In Engeland door King Charles 2nd, die Nieuw Amsterdam van ons afpakte om er New York van te maken, want hij droeg de titel Duke of York. King Charles 2nd stal van ons New York, omdat hij protestanten erg haatte, want zijn vader was onthoofd door de protestanten leider Oliver Cromwell. King Charles 2nd kwam aan de macht in Engeland, nadat Oliver Cromwell was vermoord door de Katholieken. In Nederland is de politie opgezet in de 19de eeuw door de Jezuïeten, die dit land regeren sinds 1814, althans het Staatsbestel.

  Dat is de geschiedenis van de politie.
  De taak van de politie is het uitmoorden van de Calvinisten, dat is aantoonbaar zichtbaar bij elke demonstratie en hun rol bij de Holocaust 1940-1945. Huidig is dit zichtbaar door de identificatieplicht. Politie zijn beroepsmoordenaars van het Vaticaan, dat is althans waarvoor ze zijn aangesteld, in hoeverre dit ook door hen gedaan wordt is afhankelijk van hoe ver ze gaan in het volgen van orders, die NOOIT door het volk worden gegeven, maar door de beroeps-sofisten in de sleutel posities van deze reductie.

  Een interessante verwijzing naar orde handhaving is gemaakt door Rembrandt van Rijn in het schilderij de Dagwacht. Eigenlijke titel van dit schilderij is, de Burgerwacht van Amsterdam. Onze Koning grapte bij het staatsbezoek van President Barry Davis, die de propaganda Barack Hussain Obama noemt, dat de Dagwacht weggehaald moest worden uit het Rijksmuseum, omdat deze traumatiserend zou werken bij de Amerikaanse President. Dat is volstrekt juist, dat schilderij is een afbeelding van wat Amerikanen kennen als de plaatselijke militia, een verplicht militair gezelschap in elke gemeente. Mogelijk heeft Nederland dit ook zo gehad voor de inval van Frankrijk 1795.

  Dit waren enige historisch achtergronden.
  Maar meer logische achtergronden zijn goed zichtbaar in de politiek rond medicijnen, wat handig medische inquisitie heet, maar dat begrijpen slaven in reducties niet. als u slachtoffer bent van criminaliteit, dan is de oorzaak daar voor mensenhandel of drugshandel, deze twee zaken vinden haar monopolie in het Vaticaan. Als eenieder een eigen wietkwekerij heeft, dan is de prijs de moeite niet waard, maar door de plunderingen door de politie, wordt wiet kostbaar en commercieel interessant. Politie werkt vooral met mensenhandel, gevangenissen zijn er niet voor straf, maar voor medische experimenten en rekruteringen voor militaire missies van Rome.

  Ik begrijp dat de meeste mensen die geïndoctrineerd zijn vanaf Sinterklaas te laf zijn om nog na te denken. Maar het is nu eenmaal zo. Het Drugsbeleid van de politie veroorzaakt wanorde en criminaliteit, het gedrag van politie bij demonstraties veroorzaakt wanorde. Protestanten worden vervolgt door de politie bij demonstraties, want als mensen hun regering feedback willen geven, is een goed gesprek met demonstranten een vreedzame, zinvolle, logische , intelligente oplossing. Politie verhinderd elke normaal gesprek, veroorzaakt zo wanorde. Vooral de infiltranten vanuit de KLPD veroorzaken veel wanorde, want vandalisme wordt doorgaans opzettelijk gepleegd door KLPD infiltranten in demonstraties, zodat de lieden die politie agent zijn kunnen liegen over orde en wanorde, want zo verdienen ze een salaris.

  Kijk, als iedereen in dit land maar doorgaat werkelijke elke leugen van Rome te geloven, wat u allen doorgaans doet, maar de feitelijke achtergronden van uw roomse bijgeloof waarmee ik u confronteer ter zijde leg als een score raak of mis van een spelletje, dan moet ik misschien Jezus Christos gaan citeren over de Hel. U lieden bent slachtvee voor Rome, want Rotterdam gaf maar een fractie van een vergelding voor niet alleen Adolf Hitler, want als de supporters hadden geroepen, Benito Mussolini, dan zouden ze mogelijk zelfs bijgestaan zijn geweest door vele Italianen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_van_Lateranen

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts