Rients Hofstra Pluchen Revolutie

En de winnaar is … IS, 17-11-2015

Geschiedenisboeken kunnen op de brandstapel, er wordt toch niet in gekeken. History repeats itself is onbekend.

Je zal als kind maar in Syrië geboren zijn, als Moslim, zonder daarin gekend te zijn. In een land met vele olievelden en een in en in corrupt regime. Stel je bent een jaar of 16, arm en ongeschoold.
Je ziet regelmatig IS strijders, zwaar bewapend als beesten tekeer gaan. Daarna komen er bommenwerpers die een tapijt van bommen laten vallen. Je hele familie wordt gedood, een paar na eerst een lijdensweg als zwaar gewonden.

Je zal maar in Nederland (of Parijs, Molenbeek, enz) geboren zijn als 3e generatie Moslim kind. Je hebt hier niet voor mogen kiezen. Je wordt zo goed mogelijk opgevoed, maar op straat en op school voortdurend beschimpt en vernederd. Je bent 25 jaar oud en hebt nog nooit een baan kunnen vinden. Je naam klinkt niet als De Vries, Jansen of Fentener van Vlissingen.

Je zal op school bij geschiedenis horen hoeveel kruistochten zijn georganiseerd om de Moslims te bestrijden. Deelnemers werden gouden bergen beloofd bij terugkomst.
Je zal op school bij geschiedenis de bloedige godsdienstoorlogen tussen de Roomsen en de afvalligen moeten aanhoren.
Je zal op school erachter zijn gekomen hoe de Amerikanen de Moslims dom en arm hebben gehouden en de dure olie tegen een fooi hebben weggepompt.

De IS terroristen scoren voor de eigen achterban die zich van jongs af aan vernederd hebben gevoeld. De (kerkelijke) leiders hersenspoelen de domgehouden bevolking zoals de katholieken dat hier eeuwenlang hebben gedaan.
Na bombardementen van Fransen, Russen, Amerikanen en ook Nederlanders worden gematigden extremisten en de extremisten terroristen. Want er is een gezamenlijke vijand, het kristelijke westen.

IS gaat over lijken, ook over Moslimlijken, maar wint op beide fronten. In het westen (Parijs) heerst paniek en de leiders schurken steeds verder aan tegen mensen als Le Pen in Frankrijk en Wilders hier, de Moslimhaat wordt opgepookt. Ook hier veranderen gematigden via extremisme in terreurgegadigden.

Wat hadden we moeten doen?
1 I.p.v twee Wereldoorlogen voeren hadden we gerichte ontwikkelingshulp in de vorm van een soort van Marshallhulp aan Afrika en Midden Oosten moeten geven.
2 De landen met olie een eerlijke prijs geven.
3 De Moslimlanden niet met geweld onze democratie opleggen.
4 Accepteren dat de ontwikkeling daar eeuwen achterblijft bij de onze. Dat heeft tijd nodig. (Wij deden er eeuwen over met gruwelijke oorlogen en vervolgingen – inquisitie).
5 Gastarbeiders in de jaren 60 menselijk behandelen, laten werken en opleiden. Bij contract terug naar land van herkomst om daar een toekomst op te bouwen.

Als in dat scenario extremistische IS leden een kalifaat hadden willen stichten, was er van binnenuit verzet gerezen. IS had waarschijnlijk nooit bestaan of een voedingsbodem hebben kunnen vinden.

Nu hebben ze aanhangers in Irak en Syrië, ronselen hier jonge mannen en de angst zorgt voor escalatie en kansen voor PVV, Front National en soortgelijke partijen.

Economische belangen zijn heilig, haat een dodelijk wapen en historisch onbenul van ondeskundige carrièrepolitici de katalysator.
Zelfs dit soort politici zou moeten weten dat als je oorlog voert er oorlogsdaden kunnen / zullen plaatsvinden. Oorlog is immers onmenselijk!

Intussen viert hypocrisie hoogtij: Parijs (bijna 140 doden) is schokkend, dagenlang kranten vol, praatprogramma's buitelen over elkaar heen. Aan het neergeschoten Russische vliegtuig (120 doden) werd wel wat aandacht besteed, maar Beiroet (40 doden?) kwam amper in het nieuws. De duizenden onschuldige burgerdoden in Syrië door de westerse bombardementen tellen niet, valt in de categorie: eigen schuld dikke bult.

Het ene mensenleven is dus blijkbaar niet het andere.

Gevreesd moet worden dat na elke gedode IS terrorist er twee of meer nog extremer op zullen staan.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts