Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Economie draait als een tierelier! Voor iedereen?, 23-04-2015

Optimistische economen voorspellen een economische groei van 2%. Dat is niet mis na jaren van bezuinigen, ontslagen, ellende en nog meer ellende.

Voor wie geld(t) dit optimistische bericht met name?

Uiteraard is er niet ongelimiteerd ruimte voor economische vluchtelingen, hoe miserabel hun bestaan in eigen land ook is. Als de veiligheid niet in het geding is, moeten ze helaas gewoon terug.

Maar het blijven toch wel mensen, ook al weigeren ze meteen te vertrekken als hun asielaanvraag is afgewezen. Dat minimaal bed, brood en misschien ook bad dan bijna een kabinetscrisis waard is zegt wel iets over de mensen die hun zegeningen tellen nu de economie met 2% stijgt.

Een wat duurdere auto, een extra vakantie, wat meer bb-party's (niet te verwarren met bed & wat brood ) en een hogere bonus zijn welkome en volledig onnodige beloningen voor het jarenlang uitkleden van de sociaal zwakkeren.

Máár het kabinet is gered. Kan door over de nauwelijks met kleren bedekte ruggen van de enkele honderden uitgeprocedeerde buitenlanders. Daar hadden ze 9 dagen voor nodig. Negen volgevreten dagen met elke nacht een heerlijk verend bed en dagelijks een bad of douche.

Mocht de VVD sterk in de peilingen staan en de PvdA laag (of andersom) was de opklimmende partij zielsgelukkig geweest met de arme sloebers. Was het kabinet gevallen.

Niet medemenselijkheid en algeheel welzijn voor de hele bevolking en een paar onwenselijke dwarsliggers is leidraad van de politieke top, maar partijbelangen en daardoor eigenbelang is maatgevend.

Wij wonen in een beschaafd land geleid door beschaafde regenten, tolerant, empathisch en vol begrip.
Dat althans willen we in de toeristische folders suggereren, om zoveel mogelijke toeristen te lokken. Toeristen die hier hartelijk welkom zijn om de economische groei tot boven de 2% op te stuwen.

Ik woon hier omdat mijn wieg toevallig in Nederland stond. Ja ik woon in het land van Rutte.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts