Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Dijsselbloem: diplomaat en blunderend minister., 07-08-2015

Waar Dijsselbloem alom werd geroemd om zijn geduld en spijkerharde optreden jegens de Grieken, laat hij zien geen (sociale)vakminister te zijn.

Als hoofdonderhandelaar met de Grieken behaalde hij een Pyrrusoverwinning – een overwinning gelijk een nederlaag - op de gewone Griek en liet de elitaire Griek vooroplopen tijdens zijn zegetocht.
De steenrijke en corrupte reders, oliemagnaten, oligarchen en (ex)politici ontspringen de dans, hebben hun miljarden allang elders veilig ondergebracht.

De gewone Griek, al jarenlang uitgekleed dankzij de bankencrisis en corrupte leiding, zit massaal zonder werk en krijgt nogmaals een bezuinigingsronde bovenop alle andere, waardoor Griekenland nog moeilijker uit het dal zal kunnen kruipen. Met dank aan 'sociale' Jeroen.

Als Minister van Financiën faalt Dijsselbloem voor de zoveelste maal. Met een agrarisch- en bedrijfeconomische studie ben je niet automatisch een vakminister van Financiën met ervaring, zeker niet eentje met sociaal gevoel, zoals hij bij de Grieken eerder al duidelijk heeft gemaakt.

Bij een socialistische minister zou een prioriteit kunnen/moeten zijn om ALLE bestuurders van (semi)overheidsinstellingen zonder bonussen onder de Balkenendenorm te houden. En ze ook geen ontslagpremie toeschuiven bij bewezen mismanagement, fraude of grove leugens.
Zelfs na goed functioneren zouden bonussen taboe moeten zijn. Voor een jaarsalaris van rond de Balkenendenorm word je geacht gewoon je uiterste best te doen.
De toplui die schermen met het buitenland: lekker laten gaan. Welk buitenland zit te springen om Nederlandse middelmaat?

Huges van de NS was persoonlijk betrokken bij het doorspelen van vertrouwelijke informatie en loog daarover. Hij was zo coulant niet het onderste uit de kan te willen, tjonge jonge wat een aardige man. Maar €175.000 vond hij wel redelijk als beloning voor disfunctioneren.
Dijsselbloem beloofde eerder dat hij niets zou meekrijgen, maar faalde met de ontslagbrief.

Als de caissière van de HEMA een worst van een uur over de datum gratis meegeeft aan een bijstandsgerechtigde, volgt ontslag op staande voet, zonder 1 cent toe.

De gewone Griek is al jaren de klos, de gewone Nederlander helaas ook.
Kan een minister met een woning waarop een hypotheeklast van €1.141.000 (Quote jan. 2013) drukt nog met de minima meevoelen?
Salonsocialisten in de regering geeft absoluut geen garantie op sociaal beleid.

=== En de meute pikt dit allemaal.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts