Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Buma: Ongeschikt, 01-09-2015

Afgezien van het feit dat het geloof (de kerk) en politiek niet samen dienen te gaan in een seculiere staat, slaat Sybrand Buma de plank weer eens helemaal mis.

Dat met name kristenen (zijn andere mensen dan Christenen, zoals mislims geen Moslims en snoden bij lange na geen Joden zijn) uit angst voor andere gelovigen in een spagaat komen is hier al eeuwen duidelijk.

Syriërs ontvluchten hun land vanwege de terreurdreiging van fundamentalistische strijders die nergens voor terugdeinzen. Verzameld in IS groeperingen streven ze een kalifaat na. Een kalifaat waar zeer strenge regels gelden waar de doorsnee Moslim of mislim niet van gediend is.

We zouden deze vluchtelingen moeten opvangen, een menswaardig bestaan moeten bieden en onderwijs geven zodat ze naderhand geschoold en met warme gevoelens voor het westen in hun eigen land een acceptabel bestaan kunnen opbouwen.

Zo kan er over en weer respect voor elkaar worden gekweekt. In de huidige situatie zijn doodsbange vluchtelingen voorbestemd om een hekel te krijgen aan westerlingen, wat over kan slaan in haat.
Het huidige beleid hen met geweld (oa. traangas) tegen te houden, hen terug te willen sturen, of als criminelen te behandelen, komt ooit als een boemerang pijnlijk terug.

Dan komt ene Buma uit de bijbelhoek, wil gewapenderhand (terwijl Jezus de zwaarden wilde omsmeden tot ploegen) daar gebieden beveiligen om vluchtelingen vlakbij hun geboorteplek op te vangen, kampen waar de IS niet bij kan. Hoe naïef!
Hoeveel kampen met prikkeldraad en militairen zijn in Syrië nodig? Hoeveel daarna ook in buurlanden en in tientallen Afrikaanse landen?

Over ruim een jaar gaan weer blinde kerkgangers stemmen op Buma, lijsttrekker van een militante kristelijke politieke partij, met steun van de kerk.

“Knettergek” om een andere Islam hatende lijsttrekker te citeren.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts