Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Antisemitisme wakkert aan. Hoe komt dat?, 02-08-2015

Antisemiet ben je blijkbaar al snel. Ik reageerde op 3 twitterberichten waarin bezorgdheid werd geuit over opkomend antisemitisme.

Twee keer stelde ik de redelijk neutrale vraag hoe dit zou komen, of er een verklaring voor was.
De derde twitteraar beweerde dat WO III op springen stond als IS Israël zou belagen.

Ik heb het geweten. Zonder één redelijk argument en zonder mijn vraag inhoudelijk te benaderen kreeg ik diverse volle lagen mijn beeldscherm opgeslingerd. De haat spatte er van af.

Dus begon ik een sessie van zelfreflectie: Ben ik een antisemiet?

Ik heb de in het westen voorkomende geloven globaal in 8 categorieën opgedeeld.

Van de kristenen, snoden & mislims zijn er veel te veel.
Over ware Christenen, Joden, Moslims, Agnosten & Atheïsten geen kwaad woord.

Nou hebben de kristenen & de mislims hier in Nederland het voortdurend stevig te verduren, maar als je maar met je pink wijst naar Joden of snoden, dan ben je blijkbaar meteen een jodenhater. De tenen zijn erg lang, de veel te lange teennagels zouden nodig geknipt moeten worden.

Als objectief wordt geconstateerd, dat snoden aan de touwtjes trekken bij de grootbanken als Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase, Chase Manhatten, en vele andere, dat de staat Israël de Palestijnen onheus bejegenen, en dat Joden & snoden zich tot het uitverkoren volk rekenen, kan dat overal ter wereld wrevel opwekken.

En kom niet aan met de holocaust. Uiteraard een afschuwelijke zwarte periode in de wereldgeschiedenis. Maar o.a Stalin, Mao en Ceaușescu waren net zo gruwelijk of nog erger dan Hitler. Zij martelden en doodden ook op grote schaal. Zigeuners, Koerden moesten worden uitgeroeid, op Indianen, Maori's, Aboriginals en diverse Negerstammen werd jacht gemaakt.

Kortelings in het nieuws: een snoodse orthodoxe pijpenkruller steekt met een groot mes om zich heen en twee snoden gooien brandbommen in een Palestijnse woning.
De ware Joden zouden hier massaal afstand van moeten nemen.

Het zou de Semieten sieren als ze wat makkelijker met kritiek en satire zouden kunnen omgaan en af en toe in een schoongepoetste spiegel zouden durven kijken. Ze zijn geen onfeilbare groepering.

Wie mij nu toch nog een antisemiet meent te moeten noemen, kan niet lezen, of leeft in een tunnel zonder visie. (zie bovengenoemde 8 categorieën!)

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Rients Hofstra op 03-08-2015 om 14:11 uur:

  Terroristische aanslagen van Joodse fundamentalisten wordt door Israël niet bestraft. Volgens hun eigen Israëlische mensenrechtenorganisatie Jesj Din eindigt 94% van de onderzoeken als die van een paar dagen geleden (brandbommen in Palestijns huis, waarbij een peuter levend verbrandde) niet in een aanklacht.
  Bron van vele aanvallen is volgens inlichtingendiensten een haatschool in de nederzetting Jitzhar. Daar wordt gepredikt dat Palestijnse baby's en kinderen gedood mogen worden omdat die anders opgroeien om Joden kwaad te doen.
  Een rabbijn verkondigde nog niet zo lang geleden dat Arabisch bloed veel minder waard is dan dat van Joden De school krijgt nog steeds subsidie van de overheid.
  Zolang de autoriteiten van Israël dit allemaal gedogen, zou je je kunnen afvragen of Israël niet in de buurt van een ordinaire schurkenstaat komt.
  Het werkt in ieder geval contraproductief als ook de Joodse staat op termijn een oplossing zou willen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts