Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Zorgpolissen – Ziekenfonds, 30-12-2014

Elk jaar net voor oud en nieuw weer de ondoorzichtige aanbiedingen bestuderen en er achter komen dat je je met een hoop reclame en een cadeautje aan alle kanten belazerd voelt.

Blijf je zitten, betaal jij de presentjes voor de nieuwkomers, want trouw wordt niet beloond.

Switchen zorgt voor een berg papierwerk en administratiestress bij iedereen, nieuwe pasjes, nieuwe declaratieregels en net niet verzekerd zijn voor dat wat je het voorgaande jaar nog wel in je pakket had.

De directeur wrijft zich extra warmpjes in de handen, de een wat meer dan de ander. Maar de reclames en extra personeelsinspanningen moeten wel ergens van worden betaald. De rekenende directies ook. Door wie?

Juist ja. Dus zou de zorgpremie best wat lager kunnen zonder dat circus. Maar op de zorg zelf wordt nou net ook nog eens fors bezuinigd. Een deel van de zorgtaken gaat naar gemeentes, die daar deels nog niet klaar voor zijn. Alweer is de zorgontvanger de klos.

Als we eens terug zouden gaan naar een ziekenfonds, voor iedereen, geen limiet. Maar dan een ziekenfonds met een ruime dekking. Even duur als de huidige doorsnee verzekeraar.

Geen reclames meer, geen studie naar de goedkoopste aanbieder. Wel een aantal verschillende eigenrisico keuzes. En enkele flexibele pakketkeuzes, steeds uitgaande van een solidariteitsprincipe. Luxe dekkingen kunnen individueel particulier worden aangegaan.

Dan blijft er geld over voor preventieve zorg en experimentele behandelingen, waardoor de zorg op termijn goedkoper wordt.

Een sterk fonds heeft een uitstekende onderhandelingspositie richting de machtige farmacie. Drukt ook de kosten.

En tenslotte zoveel mogelijk artsen in loondienst.

Alle Nederlanders minimaal uitgebreid verzekerd, alle patiënten en hulpvragers winnaars! Gezondheid is een eis, mag nooit een winstobject zijn.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Wilma Schaaders op 01-01-2015 om 16:19 uur:

    Helemaal mee eens, Rients. Hoe zou je toch nog wat harder aan de bel kunnen trekken? Gewoon volhouden, hoor. Je bent zo up-to-date met je info. Dat gaat een keertje doordringen bij mensen die er iets meer mee kunnen doen.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts