Rients Hofstra Pluchen Revolutie

VVD en een gelukkige Kerst, 24-12-2014

Raar dat je met de Kerstgedachte voor de deur ‘blij’ kan zijn met een ‘eerlijke’ VVD.

Terwijl bijna iedereen zich uitslooft alle mensen een fijne Kerst te wensen en tevens aangeeft zelf indachtig de Kerstgedachte er wat moois van te willen maken, lees ik de VVD-soap.

Een Kerstgedachte voor wat het waard is natuurlijk. De Curie in Rome zal er anders over denken dan de mensen die gelukzalig een voedselpakketje van de voedselbank ontvangen.

De VVD echter kijkt niet naar Kerst, maar naar de achterban en stemt in de Senaat tegen, waar ze in de TK voor waren. Nadat de normering van de salarissen van (semi) overheidbestuurders aan dat van een minister wordt gekoppeld, kon de VVD-fractie rustig tegenstemmen, omdat de meerderheid al zonder de VVD voor was.

De VVD-kiezers kunnen zelfvoldaan aan een volvette Kersthap beginnen, in de wetenschap dat de VVD hen toch net niet heeft verraden, zeker nu blijkt dat toptalent Blok en beoogd premier en collega Schippers de wet niet voor 1 januari af kunnen krijgen.

En dat heeft uiteraard niets met D 3 van de PvdA (Duivesteijn, Ter Horst en Linthorst) te maken, zo zit een VVD’er niet in elkaar. De VVD doet niet aan Vuile Politiek!

Suggereert Mathijs Bouman nog even vilein dat misschien de ministersalarissen met zeker 30% zouden moeten stijgen. Alle problemen opgelost. Geen gezeik alle VVD’ers rijk.

Vergat Mathijs terloops dat in dat geval ook de kwaliteitseisen voor ministers substantieel opgetrokken moeten worden.

In wezen is dit het zoveelste bewijs in korte tijd dat het huidige politieke systeem niet meer voldoet.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Monique op 27-12-2014 om 17:26 uur:

    House of cards NL

  2. Rients Hofstra op 27-12-2014 om 17:43 uur:

    Je zou het haast denken, maar ook accepteren?

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts