Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Voordelen afschaffen 1e Kamer en Provincies. Deel III, 15-12-2014

In samenhang met de totaal vernieuwde 2e Kamer (is zelfs in 10 blogs niet uit te leggen. Zie daarvoor Romke D’13 hfdst.36) zorgt afschaffing van huidige Senaat en Prov. Staten voor een totaal verbeterd staatsbestel. - Echt democratisch en vele malen professioneler.

Provinciale verkiezingen hoeven niet meer georganiseerd. Hebben tot nu toe NIETS met de provincies te maken. Niemand kent de kandidaten en/of de partijstandpunten en behaalde resultaten.

De kiezer kiest Haags. Gaat de PvdA daar goed, dan in alle provincies ook. Blundert de PvdA van het ene mislukte beleidsplan naar het volgende persoonlijke drama, komen veel PvdA kandidaten niet in de Prov. Staten.

Voor de 1e Kamer hoeven die Statenverkiezingen ook niet meer, omdat deze kamer teruggebracht is tot wat het hoort te zijn. (blog 13-12-2014) Zoals bekend kiezen de Provincies nu nog de leden van de 1e Kamer, getrapte verkiezingen genoemd)

De 9 eerder genoemde ‘Senatoren’ ( blog deel I) worden door de gezamenlijke 2e kamerfractievoorzitters benoemd. Hieraan vooraf gaat een selectieprocedure, waarbij het uitgangspunt moet zijn de 9 besten uit de 16 miljoen Nederlandse inwoners te selecteren. Wenselijk zou daarnaast moeten zijn dat binnen de 3 disciplines steeds ook 3 elkaar aanvullende specialisten worden aangesteld.

Wat voegen deze avonturiers toe binnen een instituut dat wetten moet beoordelen. Ook Jorritsma wil met haar meisjesschool en toeroperatorkunde de 1e Kamer in ondanks haar bezoedelde trackrecord. ( zie blog 01-12-2014) Opheffen en vervangen door een college met slechts 9 deskundigen.

Al deze eenlingen zullen vast hele aardige mensen zijn, maar totaal ongeschikt om wetten onpartijdig op juistheid, werkbaarheid en wettigheid te beoordelen.

Als je dit zo tot je door laat dringen, dan is het toch wel erg triest gesteld met ons merkwaardig democratisch en ondeskundig ingevuld staatsbestel.

Almere heeft ruimte genoeg voor een fris 12e Ministerie zonder Bleke Blokjes.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts