Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Spekman wil een radicale PvdA: kantoor uit, straat op, 17-11-2014

Noem dit niet radicaal. Of nog erger: suggereer in de NRC niet dat de PvdA radicaal wordt. Door regelmatig de wijken in te gaan wordt niet structureel veel opgelost, had al tientallen jaren lang gemoeten. En niet alleen door de PvdA.

Door uit alle landelijke dagbladen en diverse regionale kranten de ingezonden brieven te selecteren en die in categorieën te bundelen, kan veel maatschappelijke onvrede inzichtelijk gemaakt worden. Onvrede over diverse zaken die alleen maar aanzwelt.

Helaas, beste Hans Spekman, met zo’n straatactie krijg je geen betere ministers of staatssecretarissen. Hooguit wat andere accenten in de vergaderzaal.

Wil Spekman werkelijk radicaal denken en radicaal veranderen, dan rest hem slechts mijn boek Romke D’13 ter hand te nemen. Wanneer hoofdstuk 36 goed is doorgedrongen, zal Hans Spekman beseffen dat ‘Kapitaal in de 21e eeuw’ van Piketty toch redelijk beperkt is. (wel erg dik)

Pijnlijk duidelijk is de laatste maanden gebleken dat mensen als Dekker, Plasterk, Hennis, Klijnsma, Opstelten, Van Rijn, Wiebes en Schipper allemaal stuk voor stuk intelligente mensen zijn, maar vakinhoudelijk niet horen op de plek waar ze wel zitten. Niet of weinig affiniteit hebben met, en werkervaring hebben binnen het vakgebied waarvoor ze blikvangers zijn.

Zoals het nu is kan ’t veel beter!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts