Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Sharon Dijksma en circusdieren, 28-12-2014

Sharon Dijksma slaat weer eens ruim de plank mis. Natuurlijk horen wilde dieren in de natuur. Geldt voor ALLE dieren. Hond, kat, cobra, slaafse mens. Daar zit nu net het probleem.

In de natuur worden de wilde dieren afgeschoten door Bernhardsianen. In een circus hebben ze elke dag te eten, in de Oostvaardersplassen mogen dieren sterven van kou en ondervoeding.

Ankie van Grunsven wordt bejubeld, waarbij we voorbijgaan aan de circusact en de strenge niet diervriendelijke onderwerping van haar paarden.

Op de snelweg zie ik regelmatig vrachtwagens rijden met ‘open’ zijkanten. De nog levende varkens moeten soms 1500 km verder worden afgeleverd. Nee, er kon echt niet nog een varkentje meer bij, anders was die er echt nog wel in gepropt.

In de regio Barneveld zijn best wel veel scharrelkippen, maar de legbatterijen zijn nog alom niet te tellen. De stress-kippen worden met hormonen zonder leefruimte groot gebracht. Krijgt een mens de griep: een hennetje of kalkoen eten en je krijgt penicilline genoeg binnen voor een paar dagen.

Nertsen schijnen ook niet vrolijker te worden in hun mantelpakhokjes.

Maar hebben die miljoenen varkens, kippen en nertsen niet dringender hulp nodig dan die enkele tientallen circustroetels?

Nee, als eerste die paar leeuwen en lobbesen van olifanten de tent uit vegen, dan scoor je dacht Sjaronneke. Loslaten in het Vondelpark? In mijn boek Romke D’13 raadde ik een aantal kristenen aan daar eens te gaan wandelen i.p.v. elkaar de hersenen in te slaan.

Zal wel weer verkeerd vallen, goed bedoeld. (Geldt dat laatste ook voor Dijksma?)

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts